З бананом і шоколадом. Як приготувати кекс-брауні

15 грудня 2020, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Приготування такого кексу займе трохи більше півгодини

Як приготувати різдвяний кекс-брауні.

Інгредієнти:

  • 200 г чорного шоколаду 70%
  • 200 г вершкового масла 82,5%
  • 1,5 великих банана
  • 150−180 г цукру
  • 3 яйця
  • 40 г какао
  • 75 г борошна
  • 4 г солі
  • 100−50 г молочного або білого шоколаду великими крихтами (подрібнити з горошину розміром)
Відео дня
instagram.com/yaroslavskyi_vova
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Чорний шоколад помістити у велику миску і розтопити на водяній бані з вершковим маслом.

Очищені 1,5 банана змішати з яйцями і цукром, дати постояти 5 хвилин і ще раз розмішати вінчиком (так цукор повністю розійдеться по суміші).

Додати до бананів просіяні какао і борошно, перемішати, додати все в шоколад з маслом, добре перемішати. Наприкінці додати подрібнений молочний або білий шоколад і морську сіль, легко перемішати і відправити у форму для кексу. Форму попередньо вистелити пергаментом, змастити тонким шаром вершкового масла і посипати какао — тобто зробити так звану «французьку сорочку».

Я випікав у керамічній формі за температури 210 градусів 24 хвилини. Якщо у вас металева форма, думаю буде достатньо 20 хвилин.

Гарячий кекс повинен бути ще «сируватий» — глевкий, м’який на дотик (можна прямо спробувати пальцем).

Дістаємо з духовки. Дістаємо з форми. Даємо охолонути до кімнатної температури. Посипаємо цукровою пудрою — і їмо.

За бажання можна додати в тісто ваших улюблених, але попередньо обсмажених горіхів.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X