У кремово-сирному соусі. Як приготувати популярну запіканку з макаронів

28 листопада 2022, 23:03
Макарони з сиром (ілюстративне фото) (Фото:topntp/Depositphotos)

Макарони з сиром (ілюстративне фото) (Фото:topntp/Depositphotos)

Цю страву можна зберігати у холодильнику три-чотири дні

Ми усі любимо макарони та сир. А ця страва має привести в захват і дорослих, і дітей — маленькі макарони у кремово-сирному соусі, які легко може приготувати кожен.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 400 г макаронів (беріть маленькі)
  • 600 г молока
  • 100 г вершків
  • 45 г борошна
  • 45 г вершкового масла
  • Сіль, мускатний горіх
  • 200+100 г сиру чедер

За бажанням можна додавати гірчицю (і навіть зернову), я додав копченої паприки, ще можна додавати гострий перець.

Спочатку робимо соус. Вершкове масло розтоплюю у сотейнику. Коли воно починає смажитись, додаю борошно і досить добре помішуючи смажу суміш на середньому вогні, поки борошно не побіліє, і навіть трохи довше — поки не почне змінювати колір на ближчий до карамельного. Знімаю з вогню.

Коли борошно охолоне, додаю до нього 100 мл молока і просто перемішую.

Окремо нагріваю свіже, доведене до кипіння молоко з вершками, тоді вже додаю молоко з борошном і заварюю соус — бешамель. Треба довести суміш, добре помішуючи, до кипіння і зняти з плити.

Прямо одразу в соус додаю сіль, тертий мускатний горіх і тертий сир чедер (200 г). Помішую, поки сир не розтане. Соус має бути дуже смачний, мій секрет — підкопчена паприка.

Окремо у киплячу підсолену воду кидаю макарони і варю протягом того часу, який вказаний на пачці. Зливаю через сито.

У соус додаю гарячі макарони, перемішую, кладу у ємність для запікання, натираю зверху ще 100 г сиру і запікаю до рум’яної скоринки (можна навіть під верхнім грилем). Все — можна їсти! Подавайте як гарнір або як самостійну страву.

Які ще можна брати сири:

— грюєр;

— гауду;

— моцарелу;

— швейцарські;

— навіть з пліснявою, на ваш смак.

Знаю, що деякі навіть цибулю підсмажену додають, але то вже будуть ваші експерименти. Хай у вас вийде ще смачніше, ніж у мене!

Цю страву можна зберігати у холодильнику 3−4 дні та запікати або підсмажувати перед подачею.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X