У кремово-сирному соусі. Як приготувати популярну запіканку з макаронів

Макарони з сиром (ілюстративне фото) (Фото:topntp/Depositphotos)
Цю страву можна зберігати у холодильнику три-чотири дні
Ми усі любимо макарони та сир. А ця страва має привести в захват і дорослих, і дітей — маленькі макарони у кремово-сирному соусі, які легко може приготувати кожен.
Інгредієнти:
- 400 г макаронів (беріть маленькі)
- 600 г молока
- 100 г вершків
- 45 г борошна
- 45 г вершкового масла
- Сіль, мускатний горіх
- 200+100 г сиру чедер
За бажанням можна додавати гірчицю (і навіть зернову), я додав копченої паприки, ще можна додавати гострий перець.
Спочатку робимо соус. Вершкове масло розтоплюю у сотейнику. Коли воно починає смажитись, додаю борошно і досить добре помішуючи смажу суміш на середньому вогні, поки борошно не побіліє, і навіть трохи довше — поки не почне змінювати колір на ближчий до карамельного. Знімаю з вогню.
Коли борошно охолоне, додаю до нього 100 мл молока і просто перемішую.
Окремо нагріваю свіже, доведене до кипіння молоко з вершками, тоді вже додаю молоко з борошном і заварюю соус — бешамель. Треба довести суміш, добре помішуючи, до кипіння і зняти з плити.
Прямо одразу в соус додаю сіль, тертий мускатний горіх і тертий сир чедер (200 г). Помішую, поки сир не розтане. Соус має бути дуже смачний, мій секрет — підкопчена паприка.
Окремо у киплячу підсолену воду кидаю макарони і варю протягом того часу, який вказаний на пачці. Зливаю через сито.
У соус додаю гарячі макарони, перемішую, кладу у ємність для запікання, натираю зверху ще 100 г сиру і запікаю до рум’яної скоринки (можна навіть під верхнім грилем). Все — можна їсти! Подавайте як гарнір або як самостійну страву.
Які ще можна брати сири:
— грюєр;
— гауду;
— моцарелу;
— швейцарські;
— навіть з пліснявою, на ваш смак.
Знаю, що деякі навіть цибулю підсмажену додають, але то вже будуть ваші експерименти. Хай у вас вийде ще смачніше, ніж у мене!
Цю страву можна зберігати у холодильнику 3−4 дні та запікати або підсмажувати перед подачею.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут