Швидко та смачно. Овочеве асорті з двома видами песто

Соус песто (ілюстративна фотографія) (Фото:kovalnadiya.ukr.net/Depositphotos)
Якщо правильно скористатися рецептом, із цих продуктів можна скласти три-чотири різні страви
Супер вегетаріанська страва та два види песто.
Починаємо приготування із запікання буряків у фользі. Буряк невеликого розміру готується 30 хвилин.
Одночасно запікаємо корінь петрушки у фользі 30 хвилин.
Запікаємо гарбуз, нарізаний кубиками, протягом 20 хвилин.
Броколіні відварюємо на пару протягом 5 хвилин і злегка підсмажуємо на олії скибочки цукіні.
Нарізаємо кубиками селеру і відварюємо протягом 20 хвилин. Потім селеру розминаємо до стану пюре і заправляємо оливковою олією та сіллю.
Готуємо генуезьке песто з оливкової олії, базиліка, пармезану, кедрових горішків і зубчику часнику, перебивши все протягом 2 хвилин занурювальним блендером. Солимо за смаком.
Готуємо сицилійське песто з підв'ялених томатів, оливкової олії, мигдалю, фісташок з оливковою олією. Перебиваємо 2 хвилини занурювальним блендером. Додаємо сіль за смаком.
На корінь петрушки викладаємо ложечку сицилійського песто. Решту овочів подаємо з генуезьким песто.
Для сицилійського песто:
- В’ялені томати в олії 100 грамів
- Мигдаль 20 грамів
- Фісташки 30 грамів
- Оливкова олія 50 грамів
Для генуезького песто:
- Листя базиліка 50 грамів
- Зубчик часнику
- Пармезан 25 грамів
- Оливкова олія 50 грамів
- Кедрові горішки 20 грамів
Якщо правильно скористатися рецептом, з цих продуктів можна скласти три-чотири різні страви.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут