Зламаємо стереотипи. Три смачні страви з перших весняних овочів

12 квітня 2021, 09:20

Я хочу змінити ваше уявлення про способи приготування овочів

Що найчастіше ми готуємо з перших весняних овочів? З молодої капусти робимо приблизно такий ось салат — просто дрібно рубаємо її, кришимо огірок, може ще якісь овочі, заливаємо ароматною олією або сметаною. Те саме відбувається з першим редисом. Але ж це так сумно.

Відео дня

Сьогодні ми зламаємо стереотипи про перші весняні овочі. Я покажу вам, що їх можна їсти інакше. Капусту ми обсмажимо та подамо з креветками. Редис запечемо разом з молодою картоплею. А до огірка додамо чілі та арахіс, відкривши ці продукти абсолютно з іншого боку — це буде не банальний салат, а щось абсолютно нове.

Мені буде дуже приємно, що я зможу змінити ваше уявлення про способи приготування весняних овочів. Ваша весна зазвучить інакше з такими цікавими стравами.

Салат з обсмаженої молодої капусти із креветками

Час підготовки 10 хвилин

Час приготування 15 хвилин

Порції 2

Cкладові:

  • Молода капуста — ½ головки
  • Креветки (очищені) — 150 г
  • Часник — 1−2 зубчики
  • Томат — 1 шт.
  • Волоські горіхи — 25 г
  • Маслини (з кісточкою або без) — 6−8 шт.
  • Йогурт (без смаку) — 2 ст. л.
  • Рослинна олія — 1 ст. л.
  • Червоний перець (мелений) — 1 дрібка
  • Зерна фенхелю — 1 дрібка
  • Сіль та перець — за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Половину качана молодої капусти розріжте вздовж навпіл і виріжте щільні частини, щоб капуста рівномірно приготувалася. Зріз капусти добре посипте сіллю і збризніть 1 ст. л. рослинної олії. Обсмажте капусту на пательні гриль протягом 10−15 хвилин. Якщо половинка капусти досить велика, то можете припекти її і з іншого боку таку ж кількість часу.

Креветки попередньо розморозьте. Можна використовувати й трохи більше креветок, за смаком. Злегка прогрійте їх на пательні з 10 г вершкового масла і дрібкою червоного меленого перцю.

Дрібно порубайте 1−2 зубчики часнику — він зробить страву більш ароматною. Половину томата наріжте невеликим кубиком і з'єднайте з часником. Другу половину томату натріть на крупній тертці. Гострим ножем порубайте волоські горіхи.

Я навмисно використав маслини з кісточками, тому залишив їх цілими і не нарізав. Якщо ви все ж хочете без кісточок, то можете використовувати і їх.

На порційну тарілку викладіть обсмажену капусту догори зрізом. Поверх капусти викладіть нарізані кубиком томати. Для соковитості полийте м’якоттю томата, натертою на крупній тертці. Додайте підігріті креветки, посипте дрібкою зерен фенхелю, додайте маслини і горіхи. Полийте капусту йогуртом і додайте за смаком сіль, чорний мелений перець або сухий перець чилі.

Салат із запеченою редискою і картоплею

Час підготовки 25 хвилин

Час приготування 5 хвилин

Порції 2

Cкладові:

  • Редис — 200 г
  • Картопля (молода) — 300 г
  • Томати чері — 150 г
  • Чебрець — 2−3 гілочки
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Сіль та перець — за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Редис і картоплю помийте і поріжте на дві або чотири частини, в залежності від розміру овочів.

Викладіть овочі на деко, посоліть, полийте трохи оливковою олією, викладіть гілочку чебрецю і запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці. Дістаньте з духовки і дайте трохи охолонути.

Викладіть запечені овочі в салатник, додайте томати черрі, порізані навпіл, листя чебрецю, мелений перець, сіль і оливкову олію за смаком.

Салат із огірками і пастою чилі

Час приготування 5 хвилин

Порції 2

Cкладові:

  • Пластівці перцю Чилі − 1 ч. л.
  • Червоний перець (молотий) − 1 ч. л.
  • Часник − 1−2 зубчика
  • Рослинна олія − 3 ст. л.
  • Огірок (крупний) − 2 шт.
  • Кинза − 5−7 гілочок
  • Смажений солоний арахіс − 1−2 ст. л.
  • Сіль − за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Покроковий рецепт

Приготуйте пасту чилі. Для цього в мисочці з'єднайте перець чилі в пластівцях і мелений червоний перець. Очистіть часник і дрібно його порубайте. Додайте в мисочку до перцю. Розкаліть рослинну олію прямо ну дуже сильно і залийте нею суміш перців з часником. Розітріть масу ложкою до стану пасти.

Огірки наріжте тонкими слайсами. Кінзу добре промийте, відокремте листя від стебел і дрібно порубіть. Додайте зелень кінзи до огірків.

Арахіс я використав вже смажений і солоний. Якщо у вас такого немає, то необхідно підсмажити наявний сирий арахіс, очистити його від лушпиння. Додайте арахіс у салат.

Заправте салат пастою чилі й акуратно перемішайте. Кількість пасти використовуйте за смаком. Я люблю, щоб було гарячіше. Спробуйте і посоліть за смаком. Відразу ж подавайте до столу!

На прохання автора один з рецептів був замінений

Більше рецептів на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X