Новий смак. Дві страви з риби, які варто приготувати

1 червня 2021, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Шматочки осетра та лосося можна насадити на шампур — вийде смачний та соковитий шашлик

Попереду літо — пора пікніків, барбекю та вилазок на природу. Вирішив не втрачати можливості та поласувати смачненьким.

Осетр та лосось у гірчичному маринаді

Беремо:

Відео дня

філе осетра та лосося — по 150 г⠀

Для маринаду:

  • гірчиця в зернах — 15 г;
  • імбирний фреш або тертий імбир до смаку;
  • соус теріякі — 5 г;
  • кріп — 5 г;
  • оливкова або інша рослинна олія — 15 г

Беремо філе риби та піддаємо її пресолтингу — замочуємо в сольовому розчині (10 г солі на 300 мл води). Залишаємо на 4−6 годин у холодильнику або прохолодному місці.

Дістаємо, обсушуємо та обмазуємо гірчицею й соєвим соусом. Додаємо імбирний фреш або натертий імбир і трохи рослинної олії.

Складаємо філе риби в пакет-слайдер та залишаємо на ніч, щоб добряче промаринувалося.

Загортаємо у фольгу (краще брати спеціальну для запікання та грилю), відправляємо на гриль та смакуємо.

До речі, шматочки осетра та лосося взагалі можна насадити на шампур — вийде смачний та соковитий шашлик.

Тартар з азійським соусом

Новий смак однієї з улюблених страв завдяки домашньому соусу понзу.

Для двох порцій тартару знадобляться:

  • лосось — 250 г
  • огірок — 60 г
  • авокадо — половина
  • соус понзу — 80 г
  • оливкова олія — 5−10 г
  • кунжут — 10 г
  • дрібка солі

Для соуса понзу:

  • соєвий соус — 100 г
  • лайм — 35 г
  • апельсин — 50 г
  • імбир — 20 г

Для понзу змішуємо соєвий соус, сік половини лайма та половини апельсина. Додаємо тоненько нарізану цедру лайма та дрібно нашинкований імбир. Даємо настоятися 4−6 годин, або навіть ніч, потім проціджуємо через сито.

Нарізаємо лосось великим кубиком — для мене це показник якості філе. Хоча можно і дрібненько — це за смаком. Дрібно ріжемо огірки та авокадо — авокадо треба скропити лимонним соком, щоб не темніло.

Рибу злегка поливаємо олією та підсолюємо — буквально дрібка солі. Підсмажуємо на сухій пательні кунжут.

Змішуємо лосось, огірки та кунжут. Викладаємо масу на тарілку, зверху додаємо авокадо.

Беремо холодний соус понзу та поливаємо ним страву.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X