Смачно й ароматно. Три страви з курки

24 червня 2021, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке

Спробуйте приготувати маринад з цедри лайма, кінзи та соєвого соусу

Курячі ніжки в червоному вині

«Сoq au vin» (кок о вен) — півень у вині, класична французька страва з курятини. Для справжнього кок о вен потрібен молодий півень, але оскільки в нинішні часи відповідного півня знайти досить складно, його часто замінюють на курку. Єдиного рецепта цієї страви у Франції не існує, в кожному виноробному регіоні є свій. Я пропоную власну інтерпретацію цієї страви — з курячих ніжок у червоному сухому вині. Вийшло дуже смачно і ароматно.

Відео дня

Інгредієнти:

  • 8 курячих ніжок
  • 1 склянка червоного сухого вина
  • 20 г вершкового масла
  • розмарин
  • часник
  • паприка
  • коріандр
  • сіль

Розтопити вершкове масло. Ніжки, розмарин, часник і спеції перемішати, скласти в ємність для запікання, залити вином і відправити в духовку на 30 хв при температурі 220 градусів. Кожні 10 хвилин поливати вином із жаровні. Потім зменшити температуру і запікати ще 30 хвилин.

https://www.instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: https://www.instagram.com/elena_ermolenko__/

Курка в лаймовому маринаді

Спробуйте приготувати маринад для запеченої курки з цедри лайма, кінзи і соєвого соусу — він чарівний, ароматний і трохи про Азію.

Інгредієнти:

  • 2 курячих філе
  • пучок кінзи
  • 3 лайми
  • 3 зубчики часнику
    сіль
  • 1 ст. л. соєвого соусу
  • 1 ст. л. рослинної олії

Філе промити, зняти плівки і розрізати кожне на 6 частин. Зняти за допомогою терки цедру з двох лаймів. Кінзу дрібно порізати, залишивши кілька листочків для готової страви. Цедру змішати з олією, соєвим соусом, кінзою, сіллю і давленим часником. Залишити курку в маринаді на 2 години. Я запікала на грилі 20 хвилин.
Можна використовувати будь-який гриль і будь-яку частину курки. Готову страву прикрасити кінзою і порізаним кільцями лаймом.

https://www.instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: https://www.instagram.com/elena_ermolenko__/

Курячі тефтельки в соусі теріякі

Один з варіантів улюбленої курки теріяки. У тефтелі, як і в котлети, я додаю замість сухариків або хліба дрібну вівсянку, так набагато ніжніше. Теріякі краще зварити самотужки: з меду, імбиру, часнику і соєвого соусу.

Соус теріякі

Інгредієнти:

  • 50 г густого соєвого соусу
  • 1 ст. л. меду
  • 50 г свіжого імбиру
  • два зубчики часнику
  • сіль
  • 1 склянка води
  • 1 ч. л. кукурудзяного крохмалю

Приготування:

Змішати в каструльці соєвий соус, тертий імбир, часник, мед і воду. На повільному вогні довести до кипіння, помішуючи. Крохмаль змішати з невеликою кількістю холодної води, помішуючи соус, влити в центр крохмаль. Помішувати протягом двох хвилин, після чого вимкнути вогонь. Соус готовий.

Курячі тефтельки

Інгредієнти:

  • 700 г курячого філе:
  • 4 ст. л. дрібної вівсянки (попередньо запарити окропом на 10 хвилин)
  • 2 ст. л. молока
  • 2 зубчики часнику
  • половина цибулини
  • 1 яйце
  • сіль
  • чорний перець

Змішати всі інгредієнти, сформувати тефтелі і викласти в форму. Полити соусом і запікати 30 хвилин при температурі 190 градусів. Під час приготування можна ще кілька разів змастити тефтелі соусом.

https://www.instagram.com/elena_ermolenko__/
Фото: https://www.instagram.com/elena_ermolenko__/

Більше рецептів можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X