Родичка мамалиги. Як приготувати поленту

18 січня, 23:03
Полента (ілюстративне фото) (Фото:VladislavChusov/Depositphotos)

Полента (ілюстративне фото) (Фото:VladislavChusov/Depositphotos)

Для цієї страви знадобиться багато сиру, але результат того вартий

Пані та панове, сьогодні готуємо поленту. Італійську родичку мамалиги.

В чому особливість цього рецепту? Нам потрібен час. Десь година мінімум. І сир. Багато сиру! Але величний результат цього вартий.

Відео дня

Ось рецепт і всі деталі.

Нарізаємо грамів 200 твердого сиру. А ще краще взяти 2−3 шматочки різного: наприклад, горгонзолу та ементаль.

Ставимо воду на вогонь (1 літр), додаємо оливкову олію і, постійно помішуючи, всипаємо 200 грамів кукурудзяної крупи. Слідкуємо, щоб не було грудочок. І постійно помішуємо!

За годину крупа провариться настільки, що каша набуде кремоподібної консистенції. В цей момент додаємо грамів 30 вершкового масла. І починаємо додавати сири: починаємо з твердішого. Наприклад, спочатку ементаль, а вже потім горгонзолу.

Додаємо спеції: чорний перець, мускатний горіх, сіль на смак. Якщо здається, що полента загуста, можна додати трохи молока та перемішати.

Щойно весь сир розчинився у поленті, страва готова.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X