Тоненькі та смачні. Як приготувати млинці за рецептом шеф-кухаря

4 травня, 23:03
Млинці (ілюстративне фото) (Фото:AndreySt/Depositphotos)

Млинці (ілюстративне фото) (Фото:AndreySt/Depositphotos)

Їх можна їсти без начинки, а можна фарширувати і підсмажувати

Ділюся з вами рецептами, які знімав ще до війни. Готуйте з любов’ю і пригощайте тих, хто поряд. Поширюйте добро, і ми обов’язково переможемо.

Млинці:

— 500 г молока

— 190 г борошна

Відео дня

— 35 г цукру

— 1 велике яйце

— дрібка солі

— 25 г рослинної олії

— 25 г вершкового масла

Тоненькі і смачні — можна їсти і так, можна фарширувати і підсмажувати.

Готуємо. Я беру частину молока — приблизно 200 г, додаю яйце, цукор, сіль, борошно і замішую вінчиком густеньке тісто — консистенцією таке, як сметана. Таким чином все борошно повністю вимішується і не буде грудочок.

Далі розбавляю суміш залишком молока.

Окремо розтоплюю вершкове масло з олією, щоб було теплим, і вливаю до тіста. Ще раз перемішую — і тісто готово.

Вершкове масло та олія будуть утворювати крапельки на млинцях і змащувати пательню. А ще, суміш однорідна і без пухирців — край млинців також буде рівний і м’який.

Смажу на середньому вогні на спеціальній пательні.

Начинка. Взагалі фарш обожнюю м’ясний — так бабуся робила.

А ще я люблю запечені млинці з рибою:

— 500 г минтая;

— 150 г цибулі;

— 200 г печериць;

— 100−150 г вершків;

— сіль, перець та трішки борошна;

— олія.

Готуємо. Розморожую рибу. Дрібно ріжу цибулю, обсмажую її на олії, додаю печериці і обсмажую. Додаю порізану кубиком рибу (обережно видаляв кісточки після розморозки), протушковую, додаю соус Ру (це обсмажене борошно з маслом) сіль, перець та вершки. Доводжу до досить густуватої консистенції, перевіряю на смак і потім охолоджую. В готові налисники кладу начинку, загортаю і поміщаю у змащену маслом форму. Поверх млинців можна ще додати масла та вершків і запекти у духовці до рум’яності.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X