Легко та смачно. Як приготувати кисло-солодкий соус чилі

28 вересня, 23:03
Соус чилі (ілюстративне фото) (Фото:jirkaejc/Depositphotos)

Соус чилі (ілюстративне фото) (Фото:jirkaejc/Depositphotos)

Можна використовувати перці різних кольорів — тоді соус дуже красивий

Ви вже готували вдома кисло-солодкий або sweet chili соус? Якщо ні, то читайте рецепт. Він стане в пригоді для змінення смаків в азійському напрямку і для нашої наступної страви!

Відео дня

Інгредієнти:

  • 70 г яблучного оцту
  • 70 г води
  • 70 г цукру
  • 1 ст. л. січеного червоного перцю чилі
  • 1 ст. л. січеного простого червоного перцю
  • 2 ст. л. часнику
  • 1 ч. л. імбиру
  • 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю (20 г) у 30 г води
  • 30 г кетчупу, за бажанням
  • Пару крапель соєвого соусу, за бажанням
  • 1 ст. л. білого сухого вина, за бажанням
  • Сіль

Увесь смак у часнику — ось повірте.

Цукор обережно топимо у сухому сотейнику на високому вогні, поки він не карамелізується (майже не помішую).

Додаю воду, оцет і обережно перемішую, щоб карамель розходилася у рідині.

Додаю дуже дрібно порізані перці, часник, імбир і доводжу до кипіння.

Додаю кукурудзяний крохмаль, розчинений у воді, і знов доводжу до кипіння. Суміш стає густішою і прозорою.
Куштую та додаю сіль і якщо щось ще треба на свій смак — цукор, оцет.

Далі — декілька крапель соєвого соусу і кетчупу. Вони додають повноти смаку і більш насичений колір. І все! Охолоджуємо і користуємось. Або зберігаємо в холодильнику до двох тижнів.

На початку використовуйте небагато гострого перцю (у нас трохи інше сприйняття гостроти). Але якщо вас мало гостроти — додайте більше перцю чилі.

Можна використовувати перці різних кольорів — тоді соус дуже красивий. Це легко та смачно!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X