Улюблений рецепт. Як приготувати хрусткі курячі крильця

18 червня, 21:03
Смажені курячі крильця (ілюстративне фото) (Фото:bhofack2/Depositphotos)

Смажені курячі крильця (ілюстративне фото) (Фото:bhofack2/Depositphotos)

Спочатку крильця потрібно замаринувати — на це піде від 6 до 8 годин

Улюблений рецепт вдома. А ще можна змінювати гостроту і спеції.

Інгредієнти:

  • 1 кг крилець;
  • 30 г солі;
  • 1 літр води;
  • 0,5 чайної ложки меленого гострого червоного перцю (каєнський);
  • я додавав ще шрирачу.

Відео дня

Для кляру:

  • 200 г борошна;
  • 100 г кукурудзяного крохмалю;
  • 1 ч ложка меленого червоного гострого перцю;
  • 2 чайні ложки пудри сухого часнику;
  • 1 чайна ложка сухого орегано;
  • 0,5 чайної ложки копченої паприки, за бажанням;
  • 0,5 чайної ложки суміші карі;
  • трохи солі;
  • 200 г води;
  • 1 яйце.

Готуємо:

Розділяємо крильця по суглобу. У воді розчиняємо сіль, додаємо перці, кладемо туди крильця й залишаємо на 6−8 годин у холодильнику.

Дістаємо крильця, просушуємо їх від надлишкової води.

Окремо змішуємо всі інгредієнти для кляру, крім води та яйця. Відокремлюємо 150 г суміші, додаємо 200 г води, 1 яйце та перемішуємо вінчиком — це й буде кляр.

Крильця потрібно по одному занурити спочатку в кляр, далі — у борошно зі спеціями, що залишилося, добре запанірувати з обох боків і занурити у фритюр. Смажити на середньому вогні — 170 градусів. Так, щоб маленькі смажились приблизно 4 хвилини, а більші — 4,5.

Викладайте крильця на паперовий рушник або серветку, щоб ті увібрали надлишкову олію.

Крильця мають бути готовими всередині, тому обов’язково перевірте перші шматочки. Для більшої хрусткості можна спробувати навіть без яйця. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X