Готується швидко, а з'їдається ще швидше. Як запекти солодкий перець

25 липня, 23:03
Запечений солодкий перець (ілюстративне фото) (Фото:UlyanaSafronova/Depositphotos)

Запечений солодкий перець (ілюстративне фото) (Фото:UlyanaSafronova/Depositphotos)

З таким перцем дуже смачно робити брускети, або можна використовувати його як додатковий гарнір

Найпростіша закуска, яка не потребує багато часу на приготування, а з'їдається ще швидше.

В мене давно вже лежав червоний перець вдома, та все не було нагоди приготувати. Свіжим я його не дуже люблю, а ось запечений — просто смакота.

Відео дня

Беріть довгасті сорта — в них менше насіння і щільна, проте соковита м’якоть, яка під час запікання не втрачає багато вологи.

Але рецепт працюватиме з будь-яким перцем.

Я узяв:

— 1 кг перців;

— 2 зубочки часнику;

— трохи кінзи та петрушки;

— оливкову олію (або можна взяти запашну домашню соняшникову);

— сіль;

— бальзамічний оцет (можна замінити на сік лимону чи яблучний оцет).

На додачу вирішив взяти м’який козячий молодий сир (або бринзу).

В перців видалив насіння і розрізав навпіл, змастив поверхню рослинною олією і поставив у розігріту духовку — режим верхнього нагріву разом з обдувом.

Зачекав поки поверхня (шкірка) перців прямо майже уся згорить. Не хвилюйтесь — так треба!

Дістав готові перці, накрив фольгою (і можна ще рушником) та зачекав, поки охолоне.

Очистив перці від засмаглої шкірочки — коли вона спалена, це дуже легко робити.

Додав до перців сіль, олію, оцет та подрібнені часник, кінзу і петрушку. Перемішав, скуштував — при необхідності можна додати ще солі та кислоти.

Подаємо зі шматочками молодого сиру як закуску. Також дуже смачно робити брускети з таким перцем або можна його використовувати у салати чи основні страви — як додатковий гарнір.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X