Неймовірне поєднання. Як приготувати курку з апельсинами та розмарином

23 грудня 2021, 23:03

Розмарин і цедра тануть під шкірою курки і просочують усю тушку

Різдвяна курка за новим рецептом. Розмарин і цедра запікаються і тануть під шкірою курки і просочують грудку та всю тушку. Розмарин, апельсин, оливки, родзинки та булгур — неймовірне поєднання.

Відео дня

Інгредієнти:

  • курка — 1,5−2 кг
  • 1 склянка булгура
  • 2 апельсини
  • цедра одного лимона
  • 6−7 оливок
  • 100 г родзинок
  • 120 г вершкового масла
  • кілька гілочок розмарину
  • гірчиця для змащування курки
  • мускатний горіх, трави та сіль

Булгур відварити у двох склянках води. М’яке вершкове масло змішати із сіллю, цедрою одного апельсина та одного лимона. Розмарин акуратно підпалити, а потім змішати з маслом, Сумішшю, що утворилася, нафарширувати курку під шкірою — над філе і з боків. Зверху змастити гірчицею та посипати лимонною цедрою.

Відварений булгур змішати з оливками, родзинками, апельсиновими часточками, посолити та помістити всередину курки. Запікати протягом години за температури 180 градусів, перші 40 хвилин під фольгою, а потім фольгу прибрати.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X