Неймовірне поєднання. Як приготувати курку з апельсинами та розмарином
Розмарин і цедра тануть під шкірою курки і просочують усю тушку
Різдвяна курка за новим рецептом. Розмарин і цедра запікаються і тануть під шкірою курки і просочують грудку та всю тушку. Розмарин, апельсин, оливки, родзинки та булгур — неймовірне поєднання.
Інгредієнти:
- курка — 1,5−2 кг
- 1 склянка булгура
- 2 апельсини
- цедра одного лимона
- 6−7 оливок
- 100 г родзинок
- 120 г вершкового масла
- кілька гілочок розмарину
- гірчиця для змащування курки
- мускатний горіх, трави та сіль
Булгур відварити у двох склянках води. М’яке вершкове масло змішати із сіллю, цедрою одного апельсина та одного лимона. Розмарин акуратно підпалити, а потім змішати з маслом, Сумішшю, що утворилася, нафарширувати курку під шкірою — над філе і з боків. Зверху змастити гірчицею та посипати лимонною цедрою.
Відварений булгур змішати з оливками, родзинками, апельсиновими часточками, посолити та помістити всередину курки. Запікати протягом години за температури 180 градусів, перші 40 хвилин під фольгою, а потім фольгу прибрати.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут