Такого ви ще не куштували. Як приготувати бичачі хвости

29 грудня 2021, 23:03
Тушені бичачі хвости (ілюстративне фото) (Фото:Revalent/Depositphotos)

Тушені бичачі хвости (ілюстративне фото) (Фото:Revalent/Depositphotos)

Ця страва потребує часу на приготування — м’ясо тушкуватиметься близько 7 годин

Я не знаю, чи куштували ви раніше бичачі хвости, але їх м’ясо дуже смачне, хоча і потребує часу на приготування. Даю рецепт приготування на кістці, але, якщо у вас буде бажання, після приготування кістку можна відділити, обібрати м’ясо і зробити «рагу». Потім можна використовувати його вже для пирогів чи у пасту.

Відео дня

Знадобиться:

  • 1,5 кг хвостів
  • 200 г моркви
  • 220 г цибулі
  • 70 г стебло селери
  • 25 г часнику
  • 200−220 г грибів
  • 40−50 г рослинної олії
  • 150 г червоного сухого вина
  • Бульон чи вода
  • Трави, сіль, чорний та духмяний перець

Приготування:

1. Хвости ріжемо по суглобу

2. Обсмажуємо шматки до рум’яності. Відкладаємо.

3. Обсмажуємо по черзі, додаючи прямо у каструлю, довільно нарізані моркву, цибулю, селеру та часник (останнім).

4. Додаємо гриби, кладемо хвости, заливаємо вином і даємо йому закипіти.

5. Додаємо трохи рідини чи бульйону, сіль та перці за смаком.

6. Все накриваємо пергаментом. Можна навіть у два шари. Вирізаємо, як сніжинку — це потрібно, щоб волога не виходила.

7. Накриваємо кришкою і на повільному вогні тушкуємо 6−7 годин. При необхідності додаємо води, по мірі випаровування рідини. Коли хвости стануть неймовірно м’які, страва готова. Перевіряємо соус на смак і доводимо до смаку сіллю. Трішечки уварюємо. Якщо треба, зайвий жир знімаємо ложкою, згущаємо соусом Ру.

8. Подаємо шматками разом із соусом.

На гарнір можно зробити пюре з батату:

1. Батат очищаємо, нарізаємо довільно, трішечки обсмажуємо на олії, додаємо води до рівню батату і під кришкою томимо 30−35 хвилин.

2. Коли батат став м’яким, перетираємо його, як пюре, додаємо сіль, вершки або молоко і вершкове масло.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X