З ароматною скоринкою. Як приготувати стейк

7 лютого, 23:03
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Стейк (ілюстративне фото) (Фото:karandaev/Depositphotos)

Стейк (ілюстративне фото) (Фото:karandaev/Depositphotos)

М’ясо необхідно дістати з холодильника мінімум за годину до смаження

Головний секрет — правильне м’ясо. Стейк сухої чи вологої витримки та від спеціальної породи худоби — таке м’ясо називають мармуровим.

Важливо пам’ятати:

—  товщина стейка має бути 2,5−3,5 см;

Відео дня

—  м’ясо необхідно дістати з холодильника мінімум за годину до смаження;

—  ідеальний ступінь просмажування залежить від вашого смаку, але я рекомендую, в залежності від частини м’яса, medium або medium rare;

—  щоб готове м’ясо не було сухим, солити стейк варто під час другого смаження;

—  правильний стейк не «тече» на тарілці.

Готуємо.

Вдома смажу на звичайній сковороді, на добре розігрітій олії. По два рази з кожної сторони, до рум’яної скоринки.

Потім перекладаю м’ясо в тепле місце, можна взяти дерев’яну дошку з фольгою, на 10−15 хвилин. За цей час температура вирівнюється і соки рівномірно просочують стейк.

Знов розігріваємо сковороду і кладемо м’ясо. В цей же час додаємо ароматні трави, часник і вершкове масло. Щедро солимо і перчимо та доводимо стейк до рум’яної, красивої, ароматної скоринки.
Хочу поділитися з вами моїми особистими спостереженнями щодо температури для різних ступенів просмажування м’яса. Ступінь просмажування — це температура всередині стейка.

Мої особисті дані для американського та українського м’яса зернового відкорму:

— Rare — 39−41

— Medium rare — 42−47

— Medium — 49−53

— Medium well — 56−57

— Well done — 65

— Very well done — 75

Для м’яса сухої витримки та травяного відкорму температура буде на 3−5 градусів вища, наприклад, для іспанського Rubia Gallega.
Останні дві просмажки не рекомендую зовсім — м’ясо буде дуже жорстким і сухим, краще вже тушковане їсти.

І мій рецепт соусу: заберіть зайвий жир з пательні після першої обсмажки, додайте червоного сухого вина, випаруйте його, додайте сіль, перець та вершкове масло.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X