І знайомі, і нові смаки. Як приготувати курячу печінку з полентою

26 вересня, 23:03
Куряча печінка з полентою (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Куряча печінка з полентою (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Приготування їжі — це про любов, увагу і затишок

Куряча печінка, яку їдять навіть діти. Спробуйте, воно того варте

А ще приготування їжі іноді, як медитація — це про любов, увагу і затишок.

Тож сам рецепт. Пропорція така:

Відео дня

  • 300 г очищеної печінки
  • 200 г цибулі
  • 180−150 г моркви
  • 50 г стебла селери
  • 30−40 г білого вина
  • Сіль, перець чорний та духмяний
  • 50 г вершкового масла
  • Обов’язково свіжа шавлія
  • Тім'ян та часник за бажанням

1. Овочі нарізаю кубиком, обсмажую спочатку моркву, потім додаю цибулю, обсмажую, далі селеру і під кінець часник.

2. Додаю печінку просто зверху, даю трішечки полежати — підсмажитись, додаю біле вино, накриваю кришкою і тушкую періодично помішуючи, на маленькому вогні хвилин 20.

3. Далі додаю сіль, шавлію і перец за смаком, тушкую ще 5 хвилин, вже без кришки. Додаю вершкове масло і ним «затягую» соус.

4. Окремо готую поленту таранья — це 50/50 кукурудзяна крупа і гречана:

  • 70 г крупи
  • 340 г молока
  • сіль
  • 15 г вершкового масла
  • 20 г пармезану

Молоко довести до кипіння і, постійно помішуючи, додати крупу. Поварити на малому вогні 12−15 хвилин. Крупа буде трішки аль денте. Долити масло, зняти з вогню, вмішати пармезан. Готово!

Викладаю поленту, зверху — рагу с печінки. Смаки і знайомі, і нові.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X