Хрумке та соковите. Як посмажити філе дорадо

10 серпня, 23:03
Смажене рибне філе (ілюстративне фото) (Фото:Geraud pfeiffer/Pexels)

Смажене рибне філе (ілюстративне фото) (Фото:Geraud pfeiffer/Pexels)

Таке філе буде смакувати з будь-яким гарніром

Як посмажити філе дорадо. Простий лайфхак.

Як підготувати філе.

Знімаємо філе з хребта. Зачищаємо його від кісточок. Робимо маленькі надрізи на шкірці — саме шкірку надрізаємо, але не глибоко, і солимо.

Відео дня

Смажимо філе.

Кладемо рибу шкіркою вниз на розігріту пательню разом з невеликою кількістю рослинної олії. Декілька секунд треба потримати філе пальцями або лопаткою, щоб воно добре притискалося до поверхні й не змінювало форму.

Смажимо не середньому вогні, поки нижня частина підрум'яниться і ви побачите, як верхня половина філе почне біліти — це означає, що нижня частина вже приготувалася.

Далі пательню знімаю з вогню, перегортаю філе шкіркою догори й тримаю так рибу 1,5−2 хвилини.

Якщо можна так висловитися, риба приготована медіум-вел. Шкірка хрумка і підсмажена. Друга частина тільки ніжно прогріта. М’ясо всередині соковите.

Перець я не додаю, бо білий не люблю, а чорний мелений надає рибі не зовсім чистий вигляд.

Таке філе смакуватиме з будь-яким гарніром.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X