Вам точно сподобається. Як приготувати варення з цибулі

12 вересня, 23:03
Цибулеве варення (ілюстративне фото) (Фото:13-Smile/Depositphotos)

Цибулеве варення (ілюстративне фото) (Фото:13-Smile/Depositphotos)

Не уявляю якісного чізбургера без такого варення

Варення з цибулі. Джем. Мармелад.

Звучить, мабуть, дивно. Але смак вам точно сподобається! Солодко-кислий, навіть немає натяку на такий непопулярний аромат сирої цибулі. Взагалі, особливість цього варення в тому, що від цибулі в ньому лише солодкий смак — результат карамелізації.

Відео дня

Особисто я не уявляю якісного чізбургера без такого варення. І паштет з курячої або качиної печінки добре з ним поєднується. Або навіть звичайні котлети стають неординарною стравою. Ну а якщо не хочеться м’яса, то витриманий сир з варенням цибулі — поєднання гастрономічне, зовсім не просте. Навіть сніданок з бутербродом із солоним вершковим маслом та «мармеладом з цибулі» уже вважається повноцінно гастрономічним.

Як приготувати?

Перше. Виберіть цибулю менш «ароматну». Гарбажійка або сіянка — ідеально, але довго чистити. Дуже довго. Зазвичай, я обираю сорт «марс» — це така фіолетова цибуля, багато де доступна, і в магазинах, і на ринках. Або білу «салатну» цибулю.

Інгредієнти:

  • 500 г цибулі
  • 150 г коричневого тростинного цукру
  • 120 мл бальзамічного оцту
  • 200−300 мл води
  • Гілочка чебрецю і пара лаврових листів

Як готуємо?

Весь процес дуже простий. Нарізаємо цибулю. Соломкою або півкільцями. Використовуємо сотейник, каструльку з товстим дном чи сковорідку. Засипаємо всі інгредієнти та готуємо на середньому вогні. Краще накрити кришкою.

Але ж є важливі нюанси!

Якщо ви вибрали занадто широкий посуд, вода швидко випарується. Тому, можливо, доведеться збільшити кількість води в рецепті — додати раз чи два. Але не страшно, якщо не вгадаєте з кількістю — все одно вся рідина повинна випаруватися.

Коли варення готове? Скільки варити? Приблизно за пів години цибуля стане м’якою, перестане хрумтіти, а рідина випарується і залишиться лише бальзамічна карамель. Ось тоді й готово. Куштуйте обережно — цибулеве варення дуже гаряче.

Коли охолоне — приємного апетиту. І у холодильнику таке варення може легко прожити до двох тижнів. Якщо, звичайно, ви раніше його не з'їсте. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X