Вам сподобається! Три відмінних страви української кухні

25 листопада 2020, 08:50

Варениками з картоплею чи капустою мало кого здивуєш, а ось з качкою, чорносливом і яблуком — запросто

Ні для кого вже не новина, що за цей рік весь світ пережив великі зміни і навчився підлаштовуватися під обставини. І більшою мірою це торкнулося далеких подорожей. Але для того щоб побачити, дізнатися і спробувати щось нове, не обов’язково летіти в іншу країну. Все це можна знайти в Україні, вирушивши в гастрономічну подорож. Спробувати місцеві вина, відвідати фермерські господарства — навіть в період карантину це можливо, якщо правильно підготуватися і бути обережними. Адже Україні є чим здивувати кожного — як вином, так і чудовими стравами. Сьогодні хочу поділитися з вами моїми улюбленими українськими стравами, які, впевнена, обов’язково сподобаються й вам.

Відео дня

Вареники з качкою і чорносливом

Варениками з картоплею, сиром або капустою вже мало кого здивуєш. А ось з качкою, чорносливом і яблуком — запросто. А замість сметани спробуйте додати до них трохи м’якого козячого сиру — українського, певна річ! — фінальний смак страви вас точно здивує!

Інгредієнти:

  • 65 мл води
  • 65 мл молока
  • 55 г вершкового масла кімнатної температури
  • 200 г борошна
  • 2 яйця
  • 0,5 ч. ложки цукру
  • Дрібка солі

Для начинки:

  • 1 відварена качина ніжка
  • 100 г чорносливу
  • 1 яблуко
  • сіль
  • перець
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Молоко з'єднайте з водою і доведіть в каструлі до кипіння. Щойно рідина закипить, додайте вершкове масло, сіль і цукор. Всипте борошно і, швидко перемішуючи, заваріть тісто.

Зніміть з плити і продовжуйте перемішувати ложкою, поки не почне охолоджуватись.

Як тільки тісто стане теплим — додайте по одному яйцю, продовжуючи вимішувати. Перекладіть тісто на робочу поверхню і вимісіть руками, додаючи за потреби борошно, щоб тісто не прилипало до рук.

Для приготування начинки яблуко запечіть в мікрохвильовій печі або в духовці до м’якості. Змішайте в блендері м’ясо качки, чорнослив і печене яблуко. Перебийте, але не не до однорідності — так, щоб начинка зберегла структуру. Посоліть і поперчіть за смаком.

Присипте робочу поверхню борошном, розкачайте тісто і виріжте кружальця. Покладіть на кожне начинку і сформуйте вареники. Відваріть в підсоленій воді протягом 5−7 хвилин.

Зелений борщ

У багатьох зелений борщ асоціюється виключно з весною — з початком сезону свіжої зелені. Але готувати його можна і потрібно в будь-який час, адже практично вся зелень тепер доступна цілий рік.

Інгредієнти:

  • 2 л яловичого бульйону
  • 100−150 г шпинату
  • 100−150 свіжого або консервованого щавлю
  • 2−3 картоплини
  • 1 морква
  • Свіжа зелень за смаком (зелена цибуля, кріп, петрушка)
  • 2−3 варених яйця
  • Сметана для подачі
  • сіль
  • перець
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Моркву і картоплю дрібно наріжте і відваріть в яловичому бульйоні. Додайте шпинат, щавель і проваріть ще кілька хвилин. Посоліть і поперчіть за смаком.

Подавайте зелений борщ, посипавши нарізаною свіжою зеленню, додавши половинку вареного яйця і сметану.

Львівський сирник

Класика галицької кухні — львівський сирник за рецептом Дарії Цвек. У будь-якому із закладів Львова ви обов’язково знайдете цей десерт. Але так само легко його приготувати й самостійно.

Інгредієнти:

  • 500 г сиру
  • 150 г цукру
  • 3 яйця
  • 100 г вершкового масла
  • 2 варені картоплини
  • 1 ст. ложка лимонної цедри
  • 1 ч. ложка розпушувача
  • Заморожена вишня

Для глазурі:

  • 50 г вершкового масла
  • 2 ст. ложки цукру
  • 5 ст. ложки вершків
  • 2−3 ст. ложки молока
  • 3 ст. ложки какао
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Змішайте сир з розім'ятою картоплею. Додайте м’яке вершкове масло і 3 жовтки. Перемішайте, щоб маса стала однорідною. Додайте цукор, лимонну цедру і ще раз перемішайте.

Білки окремо збийте з дрібкою солі й акуратно вмішайте в сирну масу.

Силіконову форму змастіть вершковим маслом. Викладіть кілька вишень без кісточок. Сирну масу перекладіть у форму і випікайте в духовці протягом 40−50 хвилин за температури 160 градусів.

Для глазурі розігрійте все інгредієнти в сотейнику.

Готовий і трохи охолоджений сирник дістаньте з форми і полийте глазур’ю. Поставте в холодильник на 6−8 годин.

youtu.be/697Ob7GOQHc?list=PLVuua2p4R2LfhSxpe8N3SloMeE9dy60Pz

Більше інформації шукайте тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X