Родинний рецепт. Як приготувати вареники на пару

16 січня, 23:03
Вареники (ілюстративне фото) (Фото:VladislavNosick/Depositphotos)

Вареники (ілюстративне фото) (Фото:VladislavNosick/Depositphotos)

Для тіста знадобиться домашній кисляк або густий кефір

Пам’ятаєте кисляк у бабусі? Густий, ніжний, смачний згусток, який можна їсти як драглі (желе) або перемішати та отримати кисломолочний напій. Я обожнюю продукти з мого дитинства.

Відео дня

А зараз у супермаркетах можна знайти густий кефір, максимально схожий на той, який я любив, коли був дитиною. Саме з такого «кисляку» моя бабуся готувала вареники на пару. Тож у контексті відродження наших українських традицій, ділюся з вами своїми родинними рецептами.

Для тіста:

  • 330 г густого кефіру
  • 1 жовток
  • 500 г борошна + на підпил
  • дрібка солі
  • 4−5 г соди

У кефір кидаю сіль та жовток, додаю соду, швиденько перемішую і засипаю борошно. Швидко вимішую тісто і залишаю на 20 хвилин відпочити.

Готую найпростішу начинку:

  • свіжий домашній сир
  • жовток
  • цукор

Змішую і перетираю виделкою.

Тісто розкочую на невеликій кількості борошна. Формочкою або стаканом формую круглі заготовки, кладу багато начинки і обережно заліплюю виріб та роблю красиву косичку — вона буде тримати начинку, поки вареник збільшуватиметься під час приготування.

Готую каструлю, замотану марлею, з мискою зверху з таким самим діаметром, як і каструля.

Коли каструля з мискою на плиті, вода кипить і пари повно — кладу вареники, накриваю мискою і залишаю готуватись на 4 хвилини. Готові вареники кладу в миску з вершковим маслом. Їм зі сметаною.

Начинки можна брати ваші улюблені: і тушковану капусту, і картоплю з цибулею або фарш з вареного ліверу теж з цибулею, або навіть свіжі вишні. Бажаю кулінарних успіхів!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X