Родинний рецепт. Як приготувати вареники на пару

Вареники (ілюстративне фото) (Фото:VladislavNosick/Depositphotos)
Для тіста знадобиться домашній кисляк або густий кефір
Пам’ятаєте кисляк у бабусі? Густий, ніжний, смачний згусток, який можна їсти як драглі (желе) або перемішати та отримати кисломолочний напій. Я обожнюю продукти з мого дитинства.
А зараз у супермаркетах можна знайти густий кефір, максимально схожий на той, який я любив, коли був дитиною. Саме з такого «кисляку» моя бабуся готувала вареники на пару. Тож у контексті відродження наших українських традицій, ділюся з вами своїми родинними рецептами.
Для тіста:
- 330 г густого кефіру
- 1 жовток
- 500 г борошна + на підпил
- дрібка солі
- 4−5 г соди
У кефір кидаю сіль та жовток, додаю соду, швиденько перемішую і засипаю борошно. Швидко вимішую тісто і залишаю на 20 хвилин відпочити.
Готую найпростішу начинку:
- свіжий домашній сир
- жовток
- цукор
Змішую і перетираю виделкою.
Тісто розкочую на невеликій кількості борошна. Формочкою або стаканом формую круглі заготовки, кладу багато начинки і обережно заліплюю виріб та роблю красиву косичку — вона буде тримати начинку, поки вареник збільшуватиметься під час приготування.
Готую каструлю, замотану марлею, з мискою зверху з таким самим діаметром, як і каструля.
Коли каструля з мискою на плиті, вода кипить і пари повно — кладу вареники, накриваю мискою і залишаю готуватись на 4 хвилини. Готові вареники кладу в миску з вершковим маслом. Їм зі сметаною.
Начинки можна брати ваші улюблені: і тушковану капусту, і картоплю з цибулею або фарш з вареного ліверу теж з цибулею, або навіть свіжі вишні. Бажаю кулінарних успіхів!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут