Найкраща закуска цієї осені. Три страви, які потрібно приготувати в листопаді

15 листопада 2019, 23:03

Топінамбур дуже корисний, і його можна їсти всю зиму

Листопад ідеальний час, щоб готувати коріння: пастернак, різнокольорова морква, буряк, топінамбур.

Пюре з пастернаку з запеченими овочами (на 2 порції)

Складові:

Відео дня

Пастернак — 1 шт.

Цибуля — ½ шт.

Вершкове масло — 25 г

Молоко — 50 мл

Морква двох кольорів — по 1 шт.

Буряк — 1 шт.

Топінамбур — 2 шт.

Чебрець

Курячий бульйон — 300 мл

Петрушка — 5 г

Біле вино — 50 мл

Вершкове масло — 70 г

Пастернак почистити, нарізати його і ріпчасту цибулю кубиками. Обсмажити все разом на вершковому маслі. Коли овочі стануть м’якими, додати трохи теплого молока і перебити всю масу в пюре. Буде дуже смачно, якщо додати пару грамів трюфельної пасти. Адже трюфель — теж, по суті, корінець. Гриб, що росте під землею.

Цей соус схожий на класичний бер блан

Моркву і буряк очистити від шкірки, топінамбур вимити під проточною водою за допомогою щітки. Нарізати однаковими досить великими шматочками. Овочі скропити оливковою олією, посипати чебрецем і сіллю. Запекти під фольгою 30 хвилин (180 градусів). І в кінці підрум'янити протягом 2 хвилин при температурі 220 градусів.

Поки овочі запікаються, є час зробити соус. Курячий бульйон поставити на вогонь, гарненько випарувати його, додати нарубану петрушку, білого вина і вершкового масла. На професійному сленгу так ми «затягуємо» соус. Цей соус схожий на класичний бер блан. До нашого соусу можна додати трохи яблучного або малинового оцту, це додасть приємну кислинку.

На тарілку викласти пюре, зверху запечені овочі. Полити соусом і посипати свіжими пряними травами, які є вдома (чебрець, орегано, естрагон). Я також додаю в тарілку трохи домашнього попкорну для хрускоту, або смажені маслюки. Виходить приголомшливо.

Суп з топінамбура з беконом (на 1 літр)

Топінамбур дуже корисний, і його можна їсти всю зиму. Свіжий топінамбур можна почистити, нарізати пластинками і додавати в зелені салати. А я роблю з топінамбура смачний суп.

Складові:

Топінамбур очищений — 750 г

Бекон — 70 г

Ріпчаста цибуля — 100 г

Олія для смаження

Біле вино — 100 мл

Вершки — 70 мл

Курячий бульйон — 500 мл

Цибулю обсмажити на олії. Бекон нарізати кубиками і відправити до цибулі, обсмажити до золотистої скоринки. Крупно нарізаний топінамбур додати в той же сотейник. Обсмажити його слід злегка, щоб температура тільки проникла в кожен шматочок. Влити біле вино, випарувати його протягом кількох хвилин. Коренеплоди залити курячим бульйоном так, щоб він покривав їх на два пальці вище. Варити на повільному вогні 30 хвилин, за цей час топінамбур розм’якшується. Суп перебити блендером і процідити. Додати вершки, сіль і перець за смаком.

Якщо до супу додати ще кілька грамів трюфельної пасти, вийде надзвичайно смачно! Але і без цього суп неймовірний.

Закуска з хурми з козячим сиром і шинкою (на 2 порції)

З хурмою сорту Шарон зручно працювати на кухні. Вона хрустка і щільна.

Складові:

Хурма (сорт Шарон) — 1 шт

Сир бюш-де-Шевр (козячий сир з білою цвіллю) — 100 г

Пармська шинка — 100 г

Хурму нарізати кружечками або шматочками. Зверху викласти по ложці сиру. Запекти в протягом трьох хвилин в режимі верхнього гриля. За цей час сир зарум’янюється, випускає жир, хурма просочується цим жиром, стає м’якою і гарячою. Запечену хурму подавати зі скибочками шинки. Найкраща гаряча закуска цієї осені.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Depositphotos

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X