Нові гастрономічні враження. Три святкові рецепти

29 грудня 2022, 23:03
Марко Черветті (на фото): «Пропоную трохи поекспериментувати зі святковим столом» (Фото:надано автором)

Марко Черветті (на фото): «Пропоную трохи поекспериментувати зі святковим столом» (Фото:надано автором)

Всі ці страви готуються досить швидко і не потребують екзотичних продуктів

Пропоную трохи поекспериментувати зі святковим столом і замість важких салатів з майонезом спробувати легкий та яскравий салат з апельсинами, замість бутербродів зі шпротами — венеціанський рибний паштет, а замість печеної курки зробити індійське карі з куркою.

Відео дня

Всі ці страви готуються досить швидко і не потребують дуже екзотичних продуктів. А от у тому, що вони можуть подарувати цілком нові гастрономічні враження, немає сумнівів.

Baccala Mantecato: рибний паштет по-венеціанські

Певно, найпростіший рецепт рибного паштету, який тільки можна уявити.

Інгредієнти:

  • Риба (в ідеалі тріска, але можна взяти хек) — 400 г
  • Молоко — 350 г
  • Петрушка — 20 г
  • Часник — 2 великих зубчика
  • Оливкова олія — приблизно 200 г
  • Сіль — 1 г
  • Перець — 0,5 г

Як готувати:

1. Філе риби треба зварити у молоці, додавши перець та сіль. Почекайте, доки риба охолоне і вбере молоко в себе.

2. Поки риба вариться, наріжте петрушку та часник.

3. Рибу, петрушку, часник, перекладіть у блендер, додайте оливкову олію та збийте у ніжну масу. Це і є наш паштет. Перекладіть його з блендеру у якусь форму, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на півтори-дві годинки. Тоді він набуде правильної консистенції.

Чудово смакує з тостами та свіжим хлібом.

Рибний паштет (Фото: надано автором)
Рибний паштет / Фото: надано автором

Святковий салат з апельсинів за 5 хвилин

Інгредієнти:

  • Апельсин — 1 шт.
  • Пармезан — 5 г
  • Стебло селери — 20 г
  • Анчоуси — 10 г
  • Каперси — 15 г
  • Сушений орегано — 1 г
  • Оливки — 20 г
  • Маслини — 20 г
  • Перець чилі - 2 г
  • Оливкова олія — 4 г
  • Чорний перець — 1 г

Як готувати:

1. Почистьте апельсини: зріжте шкірку та наріжте кружальцями. Викладіть їх на тарілку по колу.

До речі, не викидайте шкірки. З них можна зробити неймовірні цукати!

2. Наріжте тоненькими скибочками стебло селери, викладіть на апельсини.

3. Філе анчоусів просушіть на паперовому рушнику, щоб він увібрав в себе усію олію. Після поріжте філе навпіл і теж викладіть на апельсини — по шматочку на одне кружальце. Зверху викладіть по каперсу.

4. Подрібніть ножом кілька маслин або оливок. Викладіть і їх на тарілку. Наріжте перець чилі тоненькими кільцями і викладіть на апельсини. Додайте сіль та перець, тільки зважайте на те, що каперси та анчоуси вже достатньо солоні.

5. Зверху прикрасьте салат сушеним орегано, додайте кілька крапель оливкової олії та натертий пармезан. Готово!

Карі з куркою

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 300−350 г
  • Грецький йогурт — 200 г
  • Цибуля біла — 100 г
  • Часник — 3 великих зубчики
  • Вершки — 150 г
  • Свіжий шпинат — 40 г
  • Рослинна олія — 50 г
  • Карі - 4 г
  • Зіра — 3 г
  • Кардамон — 1 г
  • Сіль — 2 г
  • Вода — 100 г

Як готувати:

1. Почистьте куряче філе від плівок та наріжте середніми шматками.

2. Напівкільцями наріжте цибулю. Розчавіть та подрібніть часник.

3. Добре прогрійте рослинну олію в пательні, вкиньте курку та обсмажте шматочки м’яса з усіх боків. Дістаньте м’ясо з пательні, а в олію, що залишилася в пательні, вкиньте часник і цибулю. Добре обсмажте.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

4. Додайте шпинат та обсмажте, а потім додайте трошки води, поверніть до пательні курку та протушкуйте все разом.

5. Настав час спецій! Вкиньте до пательні зіру, кардамон, карі, а потім вершки та йогурт. Перемішайте, посоліть. Протушкуйте хвилин 5−10. Все, готово. Можна їсти так, але краще з паровим рисом.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X