Не втрачайте момент. Три прості та корисні страви з овочів

19 липня, 20:43
Стейк із цвітної капусти (ілюстративне фото) (Фото:fahrwasser/Depositphotos)

Стейк із цвітної капусти (ілюстративне фото) (Фото:fahrwasser/Depositphotos)

Додавати овочі до кожного прийому їжі — дуже корисна звичка

Літо — сезон овочів і фруктів, тож не втрачаємо момент! Ось вам декілька простих та корисних страв з овочів.

1. Стейки з цвітної капусти

Нам потрібно:

  • 1 головка цвітної капусти;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • 1 ч. л. свіжого подрібненого імбиру;
  • 1 ч. л. меленого орегано, майорану чи зіри (що вам більше до смаку);
  • сіль, чорний мелений перець.

Як готуємо

Відео дня

Довгим гострим ножем наріжте цвітну капусту на стейки товщиною 1,5 см. Для цього капусту ріжуть спочатку навпіл, а потім від середини нарізають стейки, намагаючись захопити трохи качан.

Посоліть і поперчіть.

Розігрійте сковороду з антипригарним покриттям, злегка змастіть олією (1 ст. л.) і підсмажте стейки по 2 хвилини з кожного боку.

Розігрійте духовку до 200 градусів, викладіть стейки, посипте їх спеціями та імбиром. Змастіть оливковою олією

Запікайте в духовці протягом 15 хвилин.

2. Салат із запечених овочів з фетою

Нам потрібно: баклажан, кабачок, перець, листя салату та/або руккола, фета, оливкова олія, часник, лимонний сік для заправки, сіль і перець — за смаком.

Як готуємо

Запікаємо кабачки, баклажани і перець. Попередньо кабачки та баклажани нарізаємо півкільцями, а перець — на недовгі, широкі скибочки.

З'єднуємо всі запечені овочі, додаємо листя салату, руколу та фету.

Оливкову олію змішуємо з лимонним соком і додаємо трохи тертого часнику. Цією заправкою заправляємо салат.

3. Свіжомариновані хрумки кабачки

Нам потрібно: кабачки, суміш прянощів Італійські (прованські, грецькі…) трави, кунжутна або трюфельна олія та лимонний сік для заправки, сіль і перець — за смаком.

Як готуємо

Тонкими кружальцями ріжемо молоді кабачки, потім кожне кружальце розрізаємо на половинки або четвертинки.

Солимо, даємо трохи постояти, зливаємо зайву рідину.

Додаємо трави, сік лимона та ароматну олію — смачно з кунжутною чи трюфельною.

Їжте більше овочів! Додавати їх до кожного прийому їжі — дуже корисна звичка.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X