Ситно, швидко, смачно. Затишні супи, які варто приготувати цієї осені

4 жовтня, 23:03
Дхал Карі — веганський суп із сочевиці (Фото:надано автором)

Дхал Карі — веганський суп із сочевиці (Фото:надано автором)

Суп алла піцайола в Неаполі називають «похмільним» — кажуть, він повертає бадьорість після будь-якої вечірки

Суп — ідеальна осіння страва. Ще тільки готується, а весь будинок вже сповнений чудових затишних запахів. Ситно, швидко, смачно.

Поділюся секретами приготування незвичайних супів, які обов’язково варто спробувати.

Відео дня

Дхал Карі — веганський суп із сочевиці

Традиційний шрі-ланкійський суп приготувати зовсім не складно: сочевиця, кокосові вершки та багато різних спецій.

Інгредієнти:

  • Червона цибуля — 100 г
  • Часник — 4 великих зубка
  • Перець чилі — 10 г
  • Рослинна олія — 25 г
  • Помідор рожевий — 80 г
  • Зіра — за смаком
  • Зернятка гірчиці — за смаком
  • Червона сочевиця — 60 г
  • Карі — за смаком
  • Куркума — за смаком
  • Сіль — 1 г за смаком
  • Рис басматі

Як готувати:

1. Залийте чечевицю водою і трохи почекайте. Чим більше вологи вона вбере, тим швидше звариться.

2. Наріжте дрібно цибулю, часник і чилі, обсмажте на рослинній олії.

3. Наріжте томат кубиками і теж вкиньте до пательні. Додайте зіру і гірчицю, потім — сочевицю разом з водою. Додайте ще води в залежності від того, яку консистенцію супу ви полюбляєте. Посоліть.

4. Додайте куркуму, карі та кокосові вершки, перемішайте, недовго протушкуйте і викладайте суп в тарілку. Готово!

Венеціанський цибулевий суп

Коли у Венеції за суботнім столом збирається вся родина, то найчастіше на столі буде саме такий суп.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста — 1 кг
  • Стебло селери — 150 г
  • Морква — 150 г
  • Сиров’ялене сало (підчеревок) — 150 г
  • Часник — 6 великих зубчиків
  • Розмарин — 3 г
  • Шавлія
  • Лаврове листя — 2 листка
  • Вода — 1 л
  • Оливкова олія — 100 г
  • Вино (краще біле) — 250 мл
  • Перець чорний

Як готувати:

1. Почистіть овочі, а потім наріжте: цибулю — соломкою, селеру — дрібними кубиками, моркву натріть на великій тертці, а часник подрібніть ножем. Підчеревину наріжте смужечками.

2. Підігрійте у каструлі оливкову олію. Вкиньте сало, просмажте, додайте розмарин та шавлію, лаврове листя, часник, перемішайте, обсмажте. Тепер черга моркви та селери — перемішайте, обсмажте. І наприкінці додайте цибулю.

3. Поперчіть, перемішайте, додайте вина і зачекайте декілька хвилин, поки випарується алкоголь. Влийте воду, зменшіть вогонь і тушкуйте якомога довше.

4. З готового супу дістаньте усі гілочки та листя — вони вже виконали свою роботу. Розливайте суп по тарілках.

Суп алла піцайола

Цей суп в Неаполі називають «похмільним»: кажуть, що він повертає бадьорість після будь-якої вечірки. Пропонуємо не чекати такого приводу, а приготувати його просто зараз.

Інгредієнти:

  • Баклажан — 350 г
  • Банка консервованих томатів у власному соці — 250 г
  • Каперси — 20 г
  • Оливки та маслини — по 30 г
  • Часник — 10 г
  • Броколі — 50 г
  • Орегано — 1 г
  • Овочевий бульйон — 250 мл
  • Оливкова олія — 30 г
  • Сіль — 1 г
  • Перець — 1 г
poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Як готувати:

1. Запечіть баклажан: помийте його і тримайте в духовці, доки він не стане м’яким всередині. Дістаньте, дайте охолонути, руками зніміть з нього шкірку, наріжте його дрібними шматочками.

2. До нарізаного баклажану додайте консервовані томати і подрібніть цю суміш блендером.

3. В каструлі, в якій ви варитимете суп, розігрійте оливкову олію, додайте зубчик часнику, дрібно нарізану броколі. Обсмажте, додайте оливки та маслини, потім каперси і пару хвилин тушкуйте все разом.

4. Додайте до обсмажених овочів томатно-баклажанову суміш і овочевий бульйон — стільки, щоб суп набув потрібної вам консистенції. Посоліть, поперчіть, додайте орегано, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і залиште суп ту-шкуватися.

Час приготування цього супу залежить тільки від вашого настрою — його в принципі можна їсти відразу після того як він закипів, а можна залишити на слабкому вогні на пів години: зайва рідина випариться, він стане більш густим і насиченим.

надано автором
Фото: надано автором

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X