Як готують у Франції. Рецепт тартару з яловичини

Тартар (ілюстративне фото) (Фото:asimojet/Depositphotos)
Показник гарного тартару — ручна нарізка
Головне — якісне м’ясо: тільки яловичина! Краще та, яка для стейків, витримана: сухого чи вологого дозрівання. Або якраз тут можна брати заморожену вирізку, чи лопаткову, задні частини. Це дуже важливо — безпека харчування, отже повторювати з великою увагою.
Інгредієнти:
- м’ясо яловичини — 150 г
- корнішони — 20 г
- каперси — 10 г
- цибуля шалот або червона — 12 г
- діжонська гірчиця — 5 г
- жовток курячий — 1 шт. (перепелиний — 2 шт.)
- вустерський соус — 2 г
- оливкова олія — 15 г
- сіль та чорний перець
- кетчуп — 12 г
- соус Табаско — пару крапель
Мені до вподоби тільки нарізане руками, як вчили мене в інституті Поля Бокюза. Ручна нарізка — це показник гарного тартару.
М’ясо ріжемо кубиком 5 мм. Інші інгредієнти — способом брюнуаз (кубиком меншим за 3 мм). Усе добре перемішуємо.
Мені смакує разом з тостами та потертим зверху сиром пармезан.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV
Більше блогів тут