Швидко та смачно. Як приготувати святковий пиріг із червоною рибою

Пиріг із рибою (ілюстративне фото) (Фото:iko/Depositphotos)
Смакує як гарячим, так і холодним
Я не знаю, як нам доведеться зустрічати Новий рік, але дуже хочу, щоб ваші родини були щасливі. Тож буду готувати для вас нові рецепти з теплотою у серці.
Рожевий лосось або горбуша, на мою думку, недооцінений продукт. М’ясо цієї риби низькокалорійне і має високий вміст білка. Це ідеальний продукт для схуднення. А завдяки особливостям жиру, її легко переготувати, тому я обираю легку обробку. Нумо готувати!
Вам знадобиться:
— 1 кг листкового дріжджового тіста
— 1 кг свіжого шпинату (або 400 г розмороженого)
— 150 г цибулі
— 60−70 г вершкового масла
— 6 яєць+1 яйце для змащування
— приблизно 950 г тушки горбуши (500−550 г філе)
— сіль, перець
— трохи борошна на підпил
Готуємо.
Ви маєте розморозити заздалегідь продукти у холодильнику. Рибу розбираю на філе і ретельно вибираю кісточки. Зі свіжого шпинату видаляю стебло й обережно ріжу листя. Дрібненько січу цибулю та обсмажую на вершковому маслі на середньому вогні до появи красивого рум’яного кольору. Додаю шпинат, сіль та перець і перемішую, поки шпинат не осяде. Довго не готуйте, хай буде соковитий!
Яйця відварюю майже круто. Охолоджую і ріжу слайсами дуже холодне листкове тісто. Розкочую його на пергаменті та борошні до 4−5 мм товщиною. Викладаю спочатку шпинат із цибулею, потім яйця, а потім горбушу, нарізану ломтиками, зверху — сіль, перець. Змащую просто перемішаним яйцем й ножицями роблю легенький малюнок, не прорізаючи тісто до кінця.
Ставлю у попередньо розігріту до 180−185 градусів духовку і випікаю до рум’яного кольору приблизно 25−27 хвилин. Обираю режим верх-низ або конвекція.
Смакує як гарячим, так і холодним. Порядок начинки можете змінювати.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут