Справжня любов. Три страви з перших весняних овочів

7 травня, 06:07
Тости з редискою (Фото:надане автором)

Тости з редискою (Фото:надане автором)

Не бійтеся створювати незвичні поєднання

Вибирати соковиті перші весняні овочі та ґрунтову зелень — то справжня любов, насолода та натхнення. Така собі проста терапія для гарного душевного самопочуття. Зі мною це спрацьовує, тому раджу спробувати і вам.

Відео дня

Тости з редискою

Іноді нам зовсім не хочеться готувати. І тоді в хід йдуть сандвічі та бутерброди. Я пропоную небанальне рішення — тости з редискою. Швидкі, прості, оригінальні й обов’язково смачні. Адже крім гостроти редису в них є приємна терпкість лимонної цедри та м’ятна свіжість. Краще й не придумаєш.

Час приготування 10 хвилин

Порції 2

Інгредієнти

  • 2 скибочки хліба для тостів
  • 4−6 редисок
  • 50 г крем-сиру
  • 1 ч. л. цедри лимона
  • 1 ст. л. оливкової олії
  • 2 гілочки м’яти
  • сіль і перець до смаку

Покроковий рецепт

Візьміть 4−6 штук редиски, помийте й наріжте тонкими кружечками. Листя м’яти з двох гілочок дрібно порубайте, а з одного лимона натріть цедру.

Хліб підсушіть у тостері або на гарячій пательні без жиру. Намастіть на хліб крем-сир, викладіть кружечки редиски внахлест.

Посипте цедрою та м’ятою, полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть до смаку. Прикрасьте листочками м’яти.

Вареники з кропивою та сиром фета

Вже почала з’являтися перша кропива — це дуже рідка гостя на полицях супермаркетів чи базарах, а ось в полі чи городі її повнісінько. Використовуйте таку можливість — зробіть вареники з кропивою та сиром фета. До слова, цю рослину часто використовували наші предки — додавали в борщі, супи чи робили начинки для пирогів та пиріжків.

Час приготування 1 година 20 хвилин

Порції 2

Інгредієнти

Для тіста:

  • 320 г борошна
  • 180 мл води
  • 3 ст. л. соняшникової олії
  • 1 дрібка солі
  • 1 дрібка цукру

Для начинки:

  • 1 пучок кропиви
  • 300 г сиру фета

Для сирного соуса:

  • 200−250 мл вершків 33%
  • 50 г сиру брі
  • сіль та перець до смаку
  • 30 г вершкового масла (щоб вареники не зліплювалися між собою)
Вареники з кропивою та сиром фета (Фото: klopotenko.com)
Вареники з кропивою та сиром фета / Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Замісіть тісто для вареників. Для цього в миску з 320 г борошна додайте по дрібці солі та цукру. Доведіть до кипіння 180 мл води та додайте до борошна.

Влийте 3 ст. л. соняшникової олії. Спочатку перемішуйте ложкою, щоб не обпектися, а потім вимішуйте руками. Можете скористатися кухонною машиною з насадкою «гак».

Вимісіть гладке та пластичне тісто. Сформуйте його в кулю, накрийте рушником та залиште на 20 хвилин відпочивати.

Приготуйте начинку. Пучок кропиви добре вимийте та висушіть паперовим рушником. Подрібніть рослину, перекладіть в глибоку миску та додайте 300 г розкришеної фети. Добре перемішайте виделкою.

Тісто, що відпочило, розкачайте в тонкий пласт за допомогою качалки.

Тонкою склянкою видавіть на тісті кола для формування вареників.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Формуйте вареники. Беріть кожен кружечок та перевертайте його на той бік, яким він лежав на столі. Це потрібно для того, щоб вареник добре заліплювався.

Викладайте трішки начинки та добре заліплюйте.

Варіть вареники з кропивою в підсоленій воді на середньому вогні протягом 1−2 хвилин після спливання.

Приготуйте сирний соус. У сотейнику прогрійте 200−250 мл вершків і додайте 50 г сиру брі, нарізаного невеликими кубиками. Постійно помішуючи, розтопіть сир брі у вершках і доведіть до смаку сіллю та перцем.  Подавайте вареники гарячими із сирним соусом. Обов’язково полийте розтопленим на пательні вершковим маслом, щоб вареники не злиплися. Я використав 30 г.

Десерт зі спаржею та пломбіром

Для мене спаржа — це універсальний продукт харчування, адже вона гармонійна як в солоних стравах, так і в солодких. Не бійтеся робити незвичні мікси та задовольняти свої смакові примхи. Як це роблю я, тому сьогодні я приготовив спаржу з пломбіром.

Час приготування 1 година 20 хвилин

Порції 2

Інгредієнти

  • 250 г спаржі
  • 200 г вершкового пломбіру
  • 30 г пармезану
  • 2 ст. л. оливкової олії
Десерт зі спаржею та пломбіром (Фото: klopotenko.com)
Десерт зі спаржею та пломбіром / Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

250 г спаржі очистіть від верхнього жорсткого шару, зрівняйте пагони та відріжте приблизно 2 см від краю. Варіть 1 хвилину в підсоленій воді. Опустіть спаржу в холодну воду, щоб зупинити процес приготування, а потім викладіть на паперові рушники.

Наріжте спаржу невеликими шматочками.

Викладіть спаржу на пломбір і скропіть 2 ст. л. оливкової олії.

Потріть зверху 30 г пармезану. Утім, можна оливкову олію й пармезан відразу додати в пломбір, перемішати, а потім викласти на приготовлену спаржу.

Більше рецептів на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X