Потрібно ловити момент. Три страви з молодої картоплі, які варто приготувати

Молода картопля з м’ятою (Фото:надано автором)
Якщо набридло подавати молоду картоплю з кропом, можна спробувати приправити її корицею
Коли починається сезон молодих овочів та свіжої зелені, потрібно ловити момент та встигнути насолодитися їх прекрасним смаком. З чим у вас асоціюється фраза «весняна страва»? В мене — в першу чергу з молодою картоплею. Це та страва, яку можна скуштувати лише навесні, солодка картопля наче дражнить тебе і віщує наближення літа. Крім того, молода картопля готується дуже швидко та просто, що у наш час є додатковим бонусом.
Молода картопля з м’ятою
Ми звикли до відвареної молодої картоплі з вершковим маслом чи сметаною, а молода картопля з кропом — це вже своєрідна класика. Але це не означає, що не треба експериментувати та шукати нові смаки. Пропонуємо приготувати смачний весняний салат з молодої картоплі з м’ятою та зеленою цибулею.
Час приготування — 25 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти
- 800 г молодої картоплі
- 5 пір'їн зеленої цибулі
- 3 гілочки м’яти
- 50 г домашнього майонезу
- сік половини лимона
- 1 ч. л. гірчиці в зернах
- сіль до смаку

Покроковий рецепт
Ретельно помийте 800 г молодої картоплі. Якщо бульби невеличкі, залиште їх цілими, якщо ж великі, розріжте кожну на 4 частини.
Викладіть картоплю у каструлю, залийте водою та підсоліть до смаку. Варіть до готовності на середньому вогні, це займе приблизно 20−25 хвилин. З готової картоплі злийте воду і дайте їй трохи охолонути.
Помийте 5 пір'їн зеленої цибулі та 3 гілочки м’яти. З пагона м’яти відділіть листочки. Всю зелень поріжте. Приготуйте домашній майонез за нашим рецептом.
У миску викладіть картоплю та посічену зелень. Додайте 50 г домашнього майонезу, 1 ч. л. гірчиці в зернах, вичавіть сік половини лимона. Посоліть до смаку та перемішайте.
Молода картопля, запечена у духовці
Зазвичай молоду картоплю звикли варити, але я вирішив запекти молоду картоплю в духовці із вершковим маслом, попередньо трохи обсмаживши. Така картопелька чудово смакуватиме як гарнір до м’ясних чи рибних страв, а також зі свіжими салатами.
Час приготування — 30 хвилин
Порції — 2
Інгредієнти
- 600 г невеликої молодої картоплі
- 3 ст. л. соняшникової олії
- 100−150 г вершкового масла
- сіль до смаку

Покроковий рецепт
Увімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів. Добре промийте 600 г молодої картоплі. У мене була середня картопля, тому я вирішив розрізати кожну на 4 частини. Якщо ж ви знайшли дрібну, тоді розрізати її не потрібно.
Розігрійте пательню із 3 ст. л. соняшникової олії та обсмажте картоплю до моменту, поки з’явиться легка рум’яна скоринка. Беріть таку пательню, яку потім можна буде поставити у духовку.
Посоліть картоплю до смаку та трохи перемішайте. Зверху на картоплю у пательні викладіть 100−150 г вершкового масла. Якщо у вас немає пательні, яку б можна було поставити у духовку, попередньо перекладіть обсмажену картоплю у форму для запікання і туди вже викладіть масло.
Поставте пательню із молодою картоплею у розігріту духовку та запікайте 15−20 хвилин за температури 180 градусів. Залежно від розміру картоплі час її приготування може трохи варіюватися.

Молода картопля з корицею
Це абсолютно несподіване поєднання продуктів, яке, як на мене, дає просто чудовий результат. Тому якщо вам набридло подавати молоду картоплю з кропом та іншою зеленню, можете спробувати приготувати молоду картоплю з корицею. Так, вона має трохи незвичайний смак, але я вам гарантую, що коли ви її скуштуєте, вона стане однією з ваших улюблених.
Час приготування — 20 хвилин
Порції — 4
Інгредієнти
- 800 г молодої картоплі
- 30 г вершкового масла
- 1 ч. л. меленої кориці
- сіль до смаку

Покроковий рецепт
Відваріть молоду картоплю до готовності в підсоленій воді. Раджу брати дрібну чи середню картоплю, щоб можна було відварити її цілою, так виходить набагато смачніше.
Злийте воду, додайте до гарячої картоплі дрібку солі, корицю і вершкове масло. Добре перемішайте.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут