У різних стилях. Три несподівані страви з куркою

29 листопада 2022, 23:03
Курка гунбао з арахісом (Фото:надано автором)

Курка гунбао з арахісом (Фото:надано автором)

Навіть з простого продукту, як-от з курятини, можна приготувати досить незвичайні і майже святкові страви

Сьогодні розповім, як приготувати курку в трьох різних стилях: зробити курячі скаллопіні з буряком, гострі крильця Баффало та культову китайську страву гунбао.

Курячі скаллопіні за 5 хвилин

Відео дня

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 180 г
  • Вершкове масло — 20 г
  • Борошно — 30 г
  • Свіжовичавлений сік буряка — 150 г
  • Лимон — 0,5 (сік лимону 15 г)
  • Свіжа петрушка — 5 г
  • Сіль — 1 г
  • Перець — 1 г
Курячі скаллопіні (Фото: надано автором)
Курячі скаллопіні / Фото: надано автором

Як готувати:

1. Поріжте куряче філе на довгі та не дуже товсті шматочки. З одного філе може вийти десь чотири-п'ять скаллопіні. Обваляйте їх у борошні.

2. Розтопіть на пательні вершкове масло. Коли пательня прогріється, викладіть туди нарізане філе і обсмажте. Посоліть та поперчіть м’ясо, коли перший раз його перевернете.

3. Підготуйте склянку бурякового соку та вичавіть туди сік половинки лимона: кислота допоможе буряку зберегти свій яскравий колір.

4. Коли філе трохи обсмажилося, влийте до нього сік буряка і залиште м’ясо протушитися в ньому. Наріжте дрібно петрушку, киньте до пательні.

5. Викладіть кілька готових філе на тарілку і полийте зверху соусом, який залишився у пательні. Прикрасьте залишком петрушки. Подавайте на стіл!

Курячі крильця Баффало

Інгредієнти:

  • Курячі крильця — 300 г
  • Спеції для суміші Taco Seasoning: сушена цибуля, сушений часник, сухий чилі, кмин, чорний перець, орегано, солодка паприка
  • Борошно — 100 г
  • Вершки — 150−200 мл
  • Сіль — 1 г
  • Рослинна олія для фритюру — 1 л
  • Вершкове масло — 100 г
  • Паприка та сіль для соусу — по 1 г
  • Томатний соус — 150 г
  • Соус Табаско — 2 г
Курячі крильця Баффало (Фото: надано автором)
Курячі крильця Баффало / Фото: надано автором

Як готувати:

Розріжте крильця навпіл.

1. Приготуйте Taco Seasoning: змішайте усі сухі спеції, додайте борошно, а потім поступово додавайте вершки, помішуючи суміш до утворення консистенції не надто рідкого тіста. Якщо в холодильнику не знайшлося вершків, додавайте воду.

2. Замаринуйте курку: у великий пакет покладіть крильця, додайте суміш спецій, щільно загорніть пакет і струсіть його так, щоб усі шматочки крилець були вкриті соусом.

3. Тепер курку можна смажити. У заздалегідь розігріту у каструлі олію обережно викладіть шматочки крилець. Їм не має бути тісно! Смажте до готовності, тобто до золотавого кольору. Обережно дістаньте крильця з олії шумовкою.

4. Звичайно, крильця Баффало вже, по суті, готові і їх можна їсти. Але ще до них можна зробити смачний соус: розтопіть вершкове масло на пательні, додайте до нього томатний соус, паприку, Табаско, посоліть. Також можна додати чилі. Коли соус трошки прокипів, вкиньте до пательні крильця та перемішайте. Викладіть готові крильця на тарілку та прикрасьте порізаною петрушкою. Готово!

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Курка гунбао з арахісом

Інгредієнти:

  • Куряче філе — 400 г
  • Імбир — 30 г
  • Арахіс — 50 г
  • Зелена цибуля — 60 г
  • Червоний чилі - 7 г
  • Сіль — 1 г (за смаком)
  • Цукор — 1 г (за смаком)
  • Крохмаль — 2 г
  • Борошно — 2 г
  • Оцет рисовий — 7 г
  • Соєвий соус — 7 г
  • Гострий соус (в ідеалі - сичуанський) — 20 г
  • Рослинна олія — 50 г
  • Чеснок — 4 зубчики
Курка гунбао з арахісом (Фото: надано автором)
Курка гунбао з арахісом / Фото: надано автором

Як готувати:

1. Наріжте усі інгредієнти. Зелену цибулю — шматочками десь 2 см завдовжки, імбир — тоненькими кружочками, зубчики часнику можна просто розчавити, а перчинки чилі проколоти ножем, щоб вони не луснули на пательні. Куряче філе треба нарізати дрібними кубиками.

3. Готуємо соус до курки гунбао: змішайте столову ложку солі, цукру, крохмалю, борошна, додайте рисовий оцет та соєвий соус та трошки гострого соусу.

4. Поставте пательню на вогонь, налийте рослинну олію. Вкиньте туди всі нарізані овочі, перемішайте, додайте нарізану курку, знову перемішайте, влийте соус, протушкуйте декілька хвилин і додайте арахіс. Ще пара хвилин на вогні - і страва готова. Викладіть курку на тарілку, прикрасьте перцем чилі та смакуйте.

Більше рецептів Марка Черветті можна знайти тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X