У пошуках нових смакових поєднань. Дві оригінальні страви з курки
Замаринуйте курку у пиві, а потім на основі маринаду приготуйте соус
Курка з грибним соусом
Початок року як привід для небанальної їжі. У пошуках нових смакових поєднань пиво виявилося класним інгредієнтом для приготування їжі. Грибний соус приготувала на основі маринаду, затягла вершковим маслом та борошном, додала ще пива.
Інгредієнти:
- 4 курячих стегна, можна гомілки
- 1 л пива
- 300 г печериць
- 1 цибулина
- 3 зуб часнику, пару пір'я зеленої цибулі
- 1 ст. л. гірчиці
- 40 г вершкового масла
- перець, сіль, коріандр
- 2 ст. л. борошна
Приготування:
Курку промити і витерти паперовим рушником, змастити гірчицею, сіллю, перцем. Додати зелену цибулю, часник, залити пивом і залишити на дві години.
Маринад злити в окрему ємність, курку обсмажити на вершковому маслі з двох боків по 3 хвилини, а потім викласти у форму та запікати протягом 30 хвилин за температури 200℃.
Тим часом печериці обсмажуємо з цибулею, зменшуємо вогонь і додаємо маринад, уварюємо 10 хвилин. Окремо на вершковому маслі борошно обсмажуємо до золотистого кольору і додаємо до грибів. Якщо соус густуватий, можна ще додати пива і нехай трохи покипить.
Куряче філе у стилі грецької кухні
Найніжніша ніжність: куряче філе просочується соком лимона та томатів, а також йогуртом із часником та оливковою олією.
Інгредієнти:
- 2 курячих філе
- 1 йогурт без наповнювача 120 г
- ½ томату
- ½ лимона
- 10 оливок
- по дрібці солі та орегано

Курячі філе промити та висушити, обрізати зайвий жир. Половину томату та половину лимона нарізати тонкими скибочками. У кожному філе зробити по 7−8 надрізів, кожен надріз помістити по шматочку лимона і томату. Викласти у форму, приправити орегано, посолити та змастити йогуртом. Зверху посипати оливками та запікати 30−40 хвилин за температури 200 градусів.
Текст публікується з дозволу автора
Більше рецептів можна знайти тут
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут