Легендарна страва. Як приготувати курячий шницель кордон блю

Кордон блю (ілюстративне фото) (Фото:Alex33#33/Depositphotos)
Насправді все просто — головне, нікуди не поспішати
Це легендарна страва, а ще й така смачна, що можна просто знепритомніти.
Інгредієнти:
- куряче філе — 2 шт.
- сухий часник
- суха цибуля
- сіль
- перець
- шинка слайсами — 150 г
- сир слайсами — 150 г
Для панірування:
- борошно
- яйця
- панірувальні сухарі
Для соусу:
- борошно — 50 г
- масло вершкове — 50 г
- часник — 2 зубчики
- молоко — 500 мл
- діжонська гірчиця — 50 г
- перець чорний, сіль
- пармезан — 70 г
Насправді все просто — головне, нікуди не поспішати, а робити з любов’ю.
1. Усі спеції змішуємо та посипаємо ними куряче філе.
2. Потім відбиваємо м’ясо, але не дуже тонко, воно має бути соковитим.
3. Кладемо в середину шинку з сиром, шарами. Скручуємо рулетики та щільно обертаємо плівкою, щоб тримали форму.
4. Ставимо їх у холодильник на 30 хвилин відпочивати й приймати форму.
5. За цей час нагріваємо масло та готуємо все для панірування. Окремо борошно, сухарі та яйця.
6. Дістаємо м’ясо, паніруємо його — борошно-яйце-сухарі — і смажимо у гарячій олії до золотого кольору. Знімаємо кордон блю й даємо їм полежати, відпочити.
7. А тим часом готуємо соус: беремо сотейник, розтоплюємо в ньому масло, далі смажимо дрібно порізаний часник, але не довго. Додаємо борошно, смажимо його у маслі до легкого золотого кольору. Потім робимо менший вогонь і вводимо молоко. Гарненько перемішуйте вінчиком, щоб не було грудок, поки не загустіє. Тепер додаємо сіль, перець, пармезан, перемішуємо — і готово.
Подавайте кордон блю під соусом, і хай смакує!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life