Яскраві та терпкі. Як приготувати вареники з чорницею

17 липня 2021, 21:03

Якщо встигнете заморозити чорницю, то потім зможете приготувати цю літню страву і в морозний зимовий день

Вареники з чорницею — терпкі, з насиченим смаком і кольором, що запам’ятовуються на весь рік. Цей делікатес потрібно встигнути приготувати, поки на ринках з’являється чорниця.

Відео дня

Зростає ця ягода, як правило, в лісах. Сезон досить короткий — кінець червня-початок липня, але в цьому році, подейкують, чорниця буде доступна і пізніше.

Так ось, вареники з чорницею приготувати зовсім не складно, якщо ви вже пробували свої сили з моїми попередніми рецептами.

Інгредієнти

Для тіста:

  • 350 г пшеничного борошна;
  • 2 жовтки;
  • 1 яйце;
  • 1 ст. л. сметани;
  • 1 ст. л. рослинної олії;
  • 80 мл молока;
  • сіль;

Для начинки:

  • 500 г чорниці
  • 3−4 ст. л. цукру
  • 1 ст. л. картопляного крохмалю
надано автором
Фото: надано автором

Крок 1. Тісто

Тісто слід замісити традиційним способом, всі нюанси описані мною неодноразово — і в рецепті вареників з урдою, і в рецепті вареників з капустою. Коли тісто буде готове, залиште його з півгодини відпочити, закутавши в рушник, або в харчову плівку.

Крок 2. Начинка

Головне — знайти чорницю. Решта простіше простого: помити її, за необхідності перебрати, перемішати з цукром і крохмалем — зможе навіть школяр.

надано автором
Фото: надано автором

Крок 3. Ліпимо вареники

Є два варіанти. Традиційний — розкачуємо тісто качалкою, підсипаючи борошно, щоб не прилипало. Розкачуємо до товщини близько 1 мм — тонко, але стіл крізь тісто майже не видно. За допомогою склянки або спеціального кільця видавлюємо кружки, з яких ліпимо вареники.

Другий варіант — розкачане тісто можна порізати ножем на квадрати розміром приблизно 6 см на 6 см. Це набагато швидше, ніж видавлювати кружечки. Більш того, практично не залишається відходів. Вареники в такому випадку виходять трикутними.

надано автором
Фото: надано автором

Крок 4. Приготування і подача

Вареники відварюємо в киплячій і підсоленій воді. Відварюємо протягом 3 хвилин, а готові поливаємо розтопленим вершковим маслом.

Я рекомендую їсти такі вареники зі сметаною, посипавши їх цукром. Але це тільки в тому випадку, якщо ви ласун. Ще варіант — полити такі вареники перед подачею варенням з чорниці. До речі, якщо встигнете заморозити чорницю, то потім зможете приготувати такі літні вареники і в морозний зимовий день.

надано автором
Фото: надано автором

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X