Яскраві та терпкі. Як приготувати вареники з чорницею
Якщо встигнете заморозити чорницю, то потім зможете приготувати цю літню страву і в морозний зимовий день
Вареники з чорницею — терпкі, з насиченим смаком і кольором, що запам’ятовуються на весь рік. Цей делікатес потрібно встигнути приготувати, поки на ринках з’являється чорниця.
Зростає ця ягода, як правило, в лісах. Сезон досить короткий — кінець червня-початок липня, але в цьому році, подейкують, чорниця буде доступна і пізніше.
Так ось, вареники з чорницею приготувати зовсім не складно, якщо ви вже пробували свої сили з моїми попередніми рецептами.
Інгредієнти
Для тіста:
- 350 г пшеничного борошна;
- 2 жовтки;
- 1 яйце;
- 1 ст. л. сметани;
- 1 ст. л. рослинної олії;
- 80 мл молока;
- сіль;
Для начинки:
- 500 г чорниці
- 3−4 ст. л. цукру
- 1 ст. л. картопляного крохмалю

Крок 1. Тісто
Тісто слід замісити традиційним способом, всі нюанси описані мною неодноразово — і в рецепті вареників з урдою, і в рецепті вареників з капустою. Коли тісто буде готове, залиште його з півгодини відпочити, закутавши в рушник, або в харчову плівку.
Крок 2. Начинка
Головне — знайти чорницю. Решта простіше простого: помити її, за необхідності перебрати, перемішати з цукром і крохмалем — зможе навіть школяр.

Крок 3. Ліпимо вареники
Є два варіанти. Традиційний — розкачуємо тісто качалкою, підсипаючи борошно, щоб не прилипало. Розкачуємо до товщини близько 1 мм — тонко, але стіл крізь тісто майже не видно. За допомогою склянки або спеціального кільця видавлюємо кружки, з яких ліпимо вареники.
Другий варіант — розкачане тісто можна порізати ножем на квадрати розміром приблизно 6 см на 6 см. Це набагато швидше, ніж видавлювати кружечки. Більш того, практично не залишається відходів. Вареники в такому випадку виходять трикутними.

Крок 4. Приготування і подача
Вареники відварюємо в киплячій і підсоленій воді. Відварюємо протягом 3 хвилин, а готові поливаємо розтопленим вершковим маслом.
Я рекомендую їсти такі вареники зі сметаною, посипавши їх цукром. Але це тільки в тому випадку, якщо ви ласун. Ще варіант — полити такі вареники перед подачею варенням з чорниці. До речі, якщо встигнете заморозити чорницю, то потім зможете приготувати такі літні вареники і в морозний зимовий день.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут