Просто необхідно скуштувати. Як приготувати «ризотто» з селери

21 січня, 23:03
«Ризото» з селери (Фото:instagram.com/yaroslavskyi_vova)

«Ризото» з селери (Фото:instagram.com/yaroslavskyi_vova)

Це буде вашим кулінарним відкриттям

Я знаю, що багато хто не любить цей коренеплід, проте цю страву просто необхідно скуштувати! Вам знадобиться великий корінь селери.

Інгредієнти:

  • 300 г вже нарізаного кореня селери
  • 30 г цибулі (краще шалот)
  • рослинна олія для смажіння
  • тим’ян
  • 40 г білого вина
  • 50−70 г бульйону (овочевого чи курячого)
  • 20 г вершкового масла
  • 75 г маскарпоне
  • 15 г ру
  • 30 г тертого пармезану

Відео дня

Дуже дрібно і акуратно ріжу цибулю та обсмажую її на середньому вогні. Краще, як на мене, на оливковій олії.

Додаю вже попередньо очищену і красиво нарізану селеру, обсмажую трішечки ще.

Додаю тим’ян і біле вино, випарюю рідину, додаю бульйон та сіль на (свій) смак і тушкую на повільному вогні постійно помішуючи приблизно 12 хвилин, поки не буде альденте — м’який, смачний, ароматний, але ще трішечки щільний шматочок кореню (можливо вам і 14 хвилин буде потрібно). При цьому селера має бути постійно з невеликою кількістю рідини.

Коли все майже готове, додаю вершкове масло та маскарпоне. Замішую у соус (за потреби можна додати бульйон). Потім за бажанням додаю ру і вимішую в однорідну суміш

Знімаю з вогню, пробую на сіль, при необхідності доводжу до смаку.
І вже наостанок додаю тертий пармезан. Вимішую, і «ризотто» готове.

Пармезан додаємо вже тоді, коли дно посуду стало температури вашого ризотто, інакше сир просто пристане до дна, і смак страви тільки погіршиться. Маскарпоне можна замінити на вершки, тоді ру точно необхідно додавати.

Ру — це борошно та якийсь жир (в мене рослинна олія та вершкове масло), десь у пропорції 50/50, добре прогріті на вогні. Буває білий, горіховий та карамельний — залежить від часу приготування. Білий — для білих соусів.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X