Любов з першого шматочка. Три страви зі слив

12 вересня 2021, 23:11

Поєднання слив, кави, кардамону та кориці приведе вас у захват, я обіцяю

Зі слив можна приготувати багато страв, наприклад, зробити на їх основі соус, маринад, додати в салат, пиріг і пиріжки. У мене теж є свої улюблені рецепти, якими я хочу поділитися з вами.

Відео дня

Персики та сливи на грилі з сиром дорблю

Це чудова страва для пікніка. Перед тим, як приїхати на природу, ми спочатку збираємося три години, потім добираємося туди дві години, а потім розпалюємо вогнище — до цього моменту ми зазвичай вже голодні. Тому, поки вугілля прогорає, треба приготувати якусь закуску. Давайте візьмемо персик, сливи, сир і швидко зробимо страву, яка зможе вгамувати наш голод. Упевнений, поєднання сиру з персиком і сливою змусить вашу шкіру покритися мурашками і забути на деякий час про те, що шашлик буде готовий ще зовсім не скоро.

Час приготування 13 хвилин

Порції 4

Інгредієнти:

  • Слива 5 шт.
  • Персик 5 шт.
  • Розмарин 2 гілочки
  • Сир дорблю 50 г
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Сливи і персики добре помийте, розріжте навпіл і вийміть кісточки. Сир дорблю покришіть на невеликі шматочки. Взагалі ви можете використовувати будь-який сир з блакитною пліснявою. Якщо хочете отримати більш ніжний смак використовуйте горгонзолу.

Половинки слив і персиків посоліть, поперчить та викладіть в них шматочки сиру і гілочки розмарину. Особисто мені подобається хвойний присмак розмарину. Якщо вам хочеться чогось більш нейтрального візьміть чебрець. Полийте зверху оливковою олією.

Готувати на закритому грилі. Якщо готуєте вдома, відправте персики і сливи в розігріту до 180 градусів духовку на 10 хвилин. Подавайте закуску гарячою.

Салат зі сливами і телятиною

Майже жоден зелений салат не обходиться без томатів. Я подумав, що це не зовсім справедливо, і вирішив зробити невеличкий кулінарний експеримент: приготував звичайний салат із зеленню, взявши замість томатів сливи. А ще я додав шматочки обсмаженої телятини, щоб посилити смак.

Час приготування 15 хвилин

Порції 2

Інгредієнти:

  • Телятина (вирізка) 150 г
  • Мікс салатов 200 г
  • Слива 200 г
  • Оливкова олія 2 ст. л.
  • Сіль і перець за смаком
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

150 г телячої вирізки поріжте тонкими шматочками, завтовшки не більше 5 мм. Ви можете використовувати також м’якоть з лопатки або з задньої частини. Головне, щоб м’ясо було досить м’яким і не жилавим.

Трохи відбийте кожен шматочок м’яса за допомогою кулінарного молотка через харчову плівку.

Обсмажте відбиті шматочки м’яса на пательні гриль або звичайній пательні з невеликою кількістю оливкової олії до отримання золотистої скоринки. Не варто пересушувати м’ясо — досить 1−2 хвилин з кожного боку на добре розігрітій пательні.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів НВ
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Сливи помийте, розріжте кожну на дві частини і видаліть кісточку, а потім поріжте на більш дрібні шматочки.

Змішайте в салатнику листя салату, сливи і шматочки обсмаженої телятини, перемішайте, посоліть, поперчіть за смаком і заправте оливковою олією.

Сливовий пиріг

Сливовий пиріг — це любов з першого шматочка. І якщо у вас досі немає улюбленого рецепта сливового пирога, я пропоную це виправити. З моїм пирогом все просто — пісочне тісто й ароматна начинка. По суті це виходить тарт, але мені здається, що пиріг — набагато простіше і зрозуміліше. Хай там що, ви повинні обов’язково його скуштувати. Поєднання слив, кави, ароматних кардамону і кориці приведе вас у захват. Я обіцяю.

Час приготування 35 хвилин

Порції 4

Інгредієнти

Для начинки:

  • Слива 400 г
  • Цукор 200 г
  • Вода 100 г
  • Кава (мелена) 1 ст. л.
  • Кардамон 3 шт.
  • Кориця 2 палички
  • Лимон (цедра половини лимона) ½ шт.
  • М’ята (опціонально) 3 гілочки

Для тіста:

  • Борошно 350 г
  • Вершкове масло 200 г
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль 1 дрібка
  • Цукор 1 ст. л.
  • Молоко (дивитися на консистенцію тіста) 1 ст. л.
klopotenko.com
Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Для приготування пісочного тіста змішайте в мисці борошно з вершковим маслом кімнатної температури, додайте яйце, дрібку солі та 1 столову ложку цукру. Замішайте однорідне тісто. Якщо тісто виходить дуже сухим, додайте 1 столову ложку молока і 1 столову ложку води. Це дозволить отримати однорідне тісто.

Розкачайте тісто між двома листами пергаменту за допомогою качалки. Акуратно викладіть тісто у форму для тарта і трохи притисніть його по бортику руками. Залишки тіста, які будуть виходити за бортики форми, потрібно зрізати ножем. Зробіть виделкою проколи в тісті, щоб воно рівномірно пропеклося і не здувалося. Поставте тісто в розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.

Поки запікається тісто, приготуйте начинку. Помийте 400 г слив, розріжте їх навпіл і очистіть від кісточок. Перекладіть сливи в сотейник, додайте 200 г цукру, 100 г води, 3 плоди кардамону, 1 столову ложку меленої кави і 2 палички кориці. Готуйте сливи приблизно 15−20 хвилин на дуже маленькому вогні, постійно помішуючи, щоб суміш не пригоріла.

Готову начинку відкиньте на друшляк, щоб прибрати зайву рідину, і дістаньте палички кориці.

Рівномірно розподіліть начинку по всьому периметру тіста за допомогою ложки. Поставте пиріг у розігріту до 180 градусів духовку на 10−15 хвилин.

Дістаньте пиріг з духовки і дайте йому трохи охолонути. Натріть на дрібній тертці трохи цедри (приблизно половину лимона) прямо на пиріг.

Прикрасьте готовий пиріг листочками м’яти, щоб надати йому приємну свіжу нотку.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X