До сніданку або на десерт. Як приготувати найніжнішу сирну запіканку

31 січня, 23:03
Володимир Ярославський: «Це один із моїх улюблених сніданків» (Фото:instagram.com/yaroslavskyi_vova)

Володимир Ярославський: «Це один із моїх улюблених сніданків» (Фото:instagram.com/yaroslavskyi_vova)

Її соковита та однорідна текстура нагадує чизкейк

Це один зі сніданків, які я дуже люблю, та й як десерт класно смакує.

Інгредієнти:

  • 500 г кисломолочного сиру 9% або 15%
  • 100 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 40 г манної крупи
  • 275 г молока
  • 150 г вершків 30%
  • 2 великих яйця
  • 125 г чорних родзинок

Відео дня

1. Змішую вінчиком в однорідну суміш сир, цукор, ванільний цукор, манку, молоко, вершки та яйця. Залишаю постояти до 1 години. Це треба для того, щоб манка повністю набухла.⠀

2. Ретельно збиваю погружним блендером масу до глянцевого стану, наче йогурт. Не хвилюйтеся, якщо маса рідкувата, як тісто на млинці або оладки. Це добре. Сир може бути сухуватий, тоді я додаю ще трохи молока — 25 г.⠀

3. Родзинки перебираю і окремо бланшую окропом — залишаю на 5 хв в гарячій воді, щоб набухли. Я люблю чорні сорти — мені так смачніше.

4. У збиту суміш всипаю родзинки та перемішую.

5. Зазвичай я використовую форму для торта, застеливши її пергаментом. Печу за температури 180−200 °C приблизно 35−45 хвилин, поки запіканка не підніметься.⠀

6. Акуратно дістаю запіканку з духової шафи, остуджую і лише потім виймаю з форми.

Виходить соковита та однорідна текстура, яка нагадує чизкейк. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X