За рецептом італійських рибалок. Як приготувати сібаса у скаженій воді

15 серпня, 23:03
Сибас з овочами (ілюстративне фото) (Фото:AGphoto/Depositphotos)

Сибас з овочами (ілюстративне фото) (Фото:AGphoto/Depositphotos)

Літнє меню неможливе без риби

Чи можливе літнє меню без риби? Особисто я не можу такого навіть уявити. Запечена в духовці, смажена на грилі, приготовлена у скаженій воді… Не чули про таку? Тоді зберігайте цей рецепт, я навчу вас готувати рибу, як справжні італійські рибалки.

Відео дня

Цей метод приготування традиційний для прибережних регіонів Італії — здавна тамтешні люди готували рибу у морській воді. Скаженого у ній насправді немає нічого — ця назва з’явилася від того, що, коли воду додають на розігріту пательню, вона агресивно шипить, бризкає, випаровується — наче скаженіє.

Почнемо з сібаса.

  • Вода — 350 мл
  • Морська сіль — 15 г
  • Сібас — 1 шт. (300−400 г)
  • Часник — 15 г
  • Перець чилі — 15 г
  • Помідори (чері або інші) — 120 г
  • Петрушка — 10 г
  • Оливкова олія — 20 г

Приготуйте «морську воду» — до глечика води додайте морську сіль і розчиніть її. Вода має бути дуже солоною!
Розчавіть часник пласким боком ножа, наріжте перець чилі, розріжте помідори чері навпіл, або звичайні помідори — на середні шматочки. Дрібно наріжте петрушку.

У великій пательні розігрійте оливкову олію, додайте зубчик часнику.

Викладіть на розігріту пательню очищеного і випатраного сібаса, обсмажте з усіх боків. Вкиньте до риби чилі, весь часник та помідори, обсмажте.

А тепер час скаженої води — додайте солону воду до риби, і дайте їй та овочам протушкуватися приблизно десять хвилин. Страва готова, залишилось тільки подбати про подачу.

Обережно викладіть рибу на тарілку, зверху на неї — овочі. Прикрасьте страву петрушкою і окропіть оливковою олією.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X