Зимові десерти. Як приготувати ідеальний вишневий штрудель і яблука зі смаком глінтвейну.

17 грудня 2021, 23:03

Подавайте штрудель гарячим, із кулькою ванільного морозива

Ідеальний вишневий штрудель

Те, що треба, коли раптово прийшли гості, а до чаю нічого немає.

Інгредієнти:

— Вишня заморожена — 400 г

— Тісто філо

— Цукор — 100 г

— Олія оливкова

Відео дня

У цьому рецепті дуже важливо, щоби штрудель не прилип і не пригорів. Аби цього не сталося, використовую широкий пергамент.

Проваріть вишні з цукром до загустіння. Дайте їм охолонути до теплого стану.

Тісто заздалегідь дістаньте з морозилки і дайте йому полежати, щоб воно було м'яким і податливим.

Викладаємо листи тіста один на одний, змащуючи кожен шар олією. Потім викладаємо вишні на тісто. А потім просто скручуємо рулет і запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.

Готовий рулет можна відразу подавати, гарячим і з кулькою ванільного морозива.

Запечені яблука (ілюстративне фото) (Фото: teresaterra/Depositphotos)
Запечені яблука (ілюстративне фото) / Фото: teresaterra/Depositphotos

Запечені яблука зі смаком глінтвейну

Це зимовий десерт, навіть трохи різдвяний — прийшов час створювати затишок.

Інгредієнти:

— Яблука однакового розміру — 5 шт.

— Волоські горіхи — 100 г

— Родзинки — 100 г

— Цукор коричневий — 150 г

— Каркаде — 10 г

— Спеції для глінтвейну (кориця, кардамон, гвоздика, імбир)

— Апельсинова цедра

— Вода — 300 мл

У яблуках вирізаємо серцевину. Нарізаємо родзинки, подрібнюємо горіхи і фаршируємо цією начинкою яблука.

Робимо маринад: цукор, чай каркаде, спеції, цедру та воду з'єднуємо в сотейнику та проварюємо 5 хвилин на середньому вогні.

Загортаємо фаршировані яблука у фольгу, кожне окремо, і заливаємо маринадом.

Ставимо запікатися при 180 градусах 15-20 хвилин.

І найсмачніше: сметану чи йогурт викладаємо на дно тарілки, зверху кладемо порцію яблук і насолоджуємось!

Текст опубліковано з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X