Зимові десерти. Як приготувати ідеальний вишневий штрудель і яблука зі смаком глінтвейну.
Подавайте штрудель гарячим, із кулькою ванільного морозива
Ідеальний вишневий штрудель
Те, що треба, коли раптово прийшли гості, а до чаю нічого немає.
Інгредієнти:
— Вишня заморожена — 400 г
— Тісто філо
— Цукор — 100 г
— Олія оливкова
У цьому рецепті дуже важливо, щоби штрудель не прилип і не пригорів. Аби цього не сталося, використовую широкий пергамент.
Проваріть вишні з цукром до загустіння. Дайте їм охолонути до теплого стану.
Тісто заздалегідь дістаньте з морозилки і дайте йому полежати, щоб воно було м'яким і податливим.
Викладаємо листи тіста один на одний, змащуючи кожен шар олією. Потім викладаємо вишні на тісто. А потім просто скручуємо рулет і запікаємо 20-25 хвилин при 180 градусах.
Готовий рулет можна відразу подавати, гарячим і з кулькою ванільного морозива.

Запечені яблука зі смаком глінтвейну
Це зимовий десерт, навіть трохи різдвяний — прийшов час створювати затишок.
Інгредієнти:
— Яблука однакового розміру — 5 шт.
— Волоські горіхи — 100 г
— Родзинки — 100 г
— Цукор коричневий — 150 г
— Каркаде — 10 г
— Спеції для глінтвейну (кориця, кардамон, гвоздика, імбир)
— Апельсинова цедра
— Вода — 300 мл
У яблуках вирізаємо серцевину. Нарізаємо родзинки, подрібнюємо горіхи і фаршируємо цією начинкою яблука.
Робимо маринад: цукор, чай каркаде, спеції, цедру та воду з'єднуємо в сотейнику та проварюємо 5 хвилин на середньому вогні.
Загортаємо фаршировані яблука у фольгу, кожне окремо, і заливаємо маринадом.
Ставимо запікатися при 180 градусах 15-20 хвилин.
І найсмачніше: сметану чи йогурт викладаємо на дно тарілки, зверху кладемо порцію яблук і насолоджуємось!
Текст опубліковано з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут