З простих інгредієнтів. Як приготувати розкішний мішленівський салат

Марко Черветті: «Щоб скуштувати такий салат, не обов’язково їхати в дорогі ресторани» (Фото:instagram.com/marcocervetti)
Побалуйте себе або здивуйте гостей
Щоб скуштувати Величний мішленівський салат, не обов’язково їхати в дорогі ресторани — його можна приготувати вдома. Зберігайте рецепт на випадок, коли захочеться себе побалувати, або ж коли треба буде здивувати гостей.
Нам знадобиться:
- Буряк — 150 грамів
- Морква — 35 грамів
- М’ята — одна гілочка (для декору)
- Йогурт грецький — склянка
- Оливкова олія — 3−4 столові ложки
- По дрібці куркуми та солі
Зробіть чіпси з буряка — для цього сирий буряк наріжте тоненькими слайсами, викладіть на пергамент для випічки, посоліть та запікайте за температури 150°, доки вони не стануть сухими.
Запечіть буряк та моркву цілими, разом зі шкіркою, за температури 100° протягом однієї години.
Очистіть овочі від шкірки, наріжте кубиками, додайте оливкову олію, перемішайте та відставте вбік.
Кілька ложок йогурту змішайте з куркумою.
Половину чіпсів полийте оливковою олією та перемішайте. Іншу частину збийте блендром в пил, додайте олію і змішайте. У вас має вийти так званий «ґрунт».
Збираємо наш розкішний салат: на дно тарілки вилийте основну частину йогурту, зверху викладіть нарізані овочі, посипте «ґрунтом». Прикрасьте страву м’ятою, чіпсами та краплями йогурту з куркумою. Поперчіть. Мішленівський салат готовий!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут