Легкий, ніжний, незабутній. Як приготувати найромантичніший десерт

14 лютого, 20:50
Марко Черветті: «Цей десерт — символ свята» (Фото:надано автором)

Марко Черветті: «Цей десерт — символ свята» (Фото:надано автором)

Цей рецепт нагадує знамениті італійські цукерки Рафаелло

Десерт — символ свята. Легкий, ніжний, незабутній. А найголовніше те, що його можна досить швидко та просто приготувати, а вау-ефект — гарантовано.

Інгредієнти:

  • Білий шоколад — 150 г
  • Вафельні коржі — 20 г
  • Сир маскарпоне — 250 г
  • Ванільний цукор — 1 г
  • Цукор — 9 г
  • Борошно мигдальне — 25 г
  • Лікер амарето — 10 г
  • Мигдальні слайси — 8 г
  • Кокосова стружка — 5 г
Відео дня

Як готувати:

1. Підготуйте водяну баню — візьміть каструлю та трохи меншу за неї мисочку. Наберіть у каструлю трохи води, поставте на повільний вогонь. До каструлі покладіть мисочку — вона має зачепитися обідком та не торкатися дна.

2. Покладіть до мисочки шоколад та, періодично перемішуючи, розтопіть його.

3. Візьміть вафельні коржі та покришіть їх до шоколаду. Перемішайте і дайте суміші охолонути.

Лайфхак: Якщо відразу перекласти суміш до іншої тарілки, вона значно швидше охолоне.

4. Візьміть маскарпоне, додайте до нього ванільний та білий цукор, ретельно перемішайте. Влийте амарето та всипте мигдальне борошно. Знову змішайте усе. Розкладіть суміш по келихах та посипте зверху мигдалевими слайсами.

5. Щойно шоколад охолоне та стане пластичним, зліпите з нього кульки, обкатайте їх у кокосовій стружці та прикрасьте ними десерт.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X