Вечеря на одного. Три страви для тих, хто проводить День святого Валентина на самоті

13 лютого, 12:13
Вы также можете прочесть этот материал на русском языке
Груша у вині з ожиною (Фото:надане автором)

Груша у вині з ожиною (Фото:надане автором)

Раджу приготувати стейк з лосося на грилі — це завжди дуже просто, швидко та смачно

День закоханих — свято, яке нагадує нам про важливість кохання, та водночас навіває сум на тих, в кого поруч поки немає близької людини. Якщо ви, як і я, належите до другого табору, але не хочете в цей день сумувати, пропоную все ж влаштувати невеличке свято та приготувати смачну святкову вечерю для себе коханого.

Відео дня

Стейк з лосося на грилі з овочами

Якщо ви втомилися від м’ясних стейків, спробуйте приготувати стейк з лосося на грилі. У цьому рішенні немає нічого нового, але тим воно й актуально. Риба на грилі — це завжди дуже просто, швидко та смачно. Щоб вона вийшла більш соковитою, пропоную приготувати її в конверті на овочевій подушці.

Час приготування 25 хвилин

Порції 1

Інгредієнти

  • Лосось (стейк) 250 г
  • Червона цибуля 1 шт.
  • Болгарський перець ½ шт.
  • Цукіні ½ шт.
  • Лимон ½ шт.
  • Томат 1 шт.
  • Чебрець 2 гілочки
  • Оливкова олія 1 ст. л.
  • Насіння кунжуту 2 дрібки
  • Сіль та перець до смаку
Стейк з лосося (Фото: klopotenko.com)
Стейк з лосося / Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Овочі помийте, цибулю почистіть і крупно поріжте. Посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією і посипте листям чебрецю.

Стейк лосося посоліть і поперчіть. На шматок вощеного пергаменту для запікання викладіть овочі, половину лимона, а зверху покладіть рибу. Загорніть у вигляді конверта.

Запікайте в духовці в режимі гриля при температурі 180 градусів або на закритому грилі протягом 15 хвилин. Якщо у вас відкрита решітка гриля, використовуйте конверт з декількох шарів фольги і збільшить час випікання до 20−25 хвилин. При подачі посипте кунжутом і полийте соком лимона, який запікався з рибою.

Груша у вині з ожиною

Груша в вині — це на диво смачний десерт. Все, що потрібно пам’ятати для приготування цієї смачної страви — це те, що груші повинні бути досить твердими, а вино потрібно брати якісне.

Час приготування 25 хвилин

Порції 1

Груша у вині з ожиною (Фото: klopotenko.com)
Груша у вині з ожиною / Фото: klopotenko.com

Інгредієнти

  • Груша (тверді сорти) 1 шт.
  • Сухе червоне вино 1 пляшка
  • Ожина (заморожена) 100 г
  • Апельсин ¼ шт. (цедра чверті апельсина)
  • Бодян 1 зірочка
  • Кардамон 2 зерна
  • Гвоздика 2 бутони
  • Кориця — 1 паличка
  • Цукор 80 г

Покроковий рецепт

У каструлю відповідного розміру виливаємо вино. У груші зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою економки. Пам’ятайте, що для цього рецепта нам потрібні тверді сорти груш.

Викладаємо грушу у вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15−20 хвилин.

За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого викладаємо грушу на тарілку, поливши трохи соусом-глінтвейном.

Ідеальним доповненням до винної груші стане кулька ванільного пломбіру. Також у цьому рецепті ви можете червоне вино замінити на біле сухе.

Коктейль Френч 75

Мені здається, вже однієї назви цього коктейлю досить, щоб зрозуміти, що це щось на диво вишукане і смачне. Насправді так і є. Цей коктейль має дуже давню історію і відповідно до різних джерел з’явився на початку минулого століття в одному з паризьких барів, а потім підкорив і Нью-Йорк. Назву його якимось чином пов’язують з калібром однієї французької гвинтівки.

Мені цей рецепт подобається, перш за все, за простоту і доступність всіх інгредієнтів — їх можна купити в будь-якому супермаркеті. Загалом, коктейль Френч 75 — ідеальний варіант як для вечірки, так і для романтичного вечора.

Час приготування 10 хвилин

Порції 1

Інгредієнти

  • Джин сухий 20 мл
  • Лимонний сік 1 ст. л.
  • Цукровий сироп 1 ст. л.
  • Шампанське (або просеко) до верху келиха
  • Цедра лимона (для прикрашання)
Коктейль Френч 75 (Фото: klopotenko.com)
Коктейль Френч 75 / Фото: klopotenko.com

Покроковий рецепт

Приготуйте цукровий сироп. Розведіть 3 ст. л. цукру в 100 мл води, нагрійте, щоб цукор розчинився, потім остудіть. У шейкері або відповідній ємності змішайте всі інгредієнти, крім шампанського: 20 мл джина, 1 ст. л. лимонного соку і 1 ст. л. готового цукрового сиропу. Залежно від того, скільки вам потрібно порцій, збільшуйте інгредієнти.

Вилийте необхідну кількість суміші в келих для шампанського, а потім доповніть його шампанським або просеко. Прикрасьте лимонною цедрою.

Більше рецептів на klopotenko.com

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

poster
Підписатись на щоденну email-розсилку
матеріалів розділу Life
Залишайтесь в курсі подій з життя зірок, нових рецептів, краси та моди
Щосереди
Показати ще новини
Радіо НВ
X