Вечеря на одного. Три страви для тих, хто проводить День святого Валентина на самоті

Груша у вині з ожиною (Фото:надане автором)
Раджу приготувати стейк з лосося на грилі — це завжди дуже просто, швидко та смачно
День закоханих — свято, яке нагадує нам про важливість кохання, та водночас навіває сум на тих, в кого поруч поки немає близької людини. Якщо ви, як і я, належите до другого табору, але не хочете в цей день сумувати, пропоную все ж влаштувати невеличке свято та приготувати смачну святкову вечерю для себе коханого.
Стейк з лосося на грилі з овочами
Якщо ви втомилися від м’ясних стейків, спробуйте приготувати стейк з лосося на грилі. У цьому рішенні немає нічого нового, але тим воно й актуально. Риба на грилі — це завжди дуже просто, швидко та смачно. Щоб вона вийшла більш соковитою, пропоную приготувати її в конверті на овочевій подушці.
Час приготування — 25 хвилин
Порції — 1
Інгредієнти
- Лосось (стейк) — 250 г
- Червона цибуля — 1 шт.
- Болгарський перець — ½ шт.
- Цукіні — ½ шт.
- Лимон — ½ шт.
- Томат — 1 шт.
- Чебрець — 2 гілочки
- Оливкова олія — 1 ст. л.
- Насіння кунжуту — 2 дрібки
- Сіль та перець — до смаку

Покроковий рецепт
Овочі помийте, цибулю почистіть і крупно поріжте. Посоліть, поперчіть, полийте оливковою олією і посипте листям чебрецю.
Стейк лосося посоліть і поперчіть. На шматок вощеного пергаменту для запікання викладіть овочі, половину лимона, а зверху покладіть рибу. Загорніть у вигляді конверта.
Запікайте в духовці в режимі гриля при температурі 180 градусів або на закритому грилі протягом 15 хвилин. Якщо у вас відкрита решітка гриля, використовуйте конверт з декількох шарів фольги і збільшить час випікання до 20−25 хвилин. При подачі посипте кунжутом і полийте соком лимона, який запікався з рибою.
Груша у вині з ожиною
Груша в вині — це на диво смачний десерт. Все, що потрібно пам’ятати для приготування цієї смачної страви — це те, що груші повинні бути досить твердими, а вино потрібно брати якісне.
Час приготування — 25 хвилин
Порції — 1

Інгредієнти
- Груша (тверді сорти) — 1 шт.
- Сухе червоне вино — 1 пляшка
- Ожина (заморожена) — 100 г
- Апельсин — ¼ шт. (цедра чверті апельсина)
- Бодян — 1 зірочка
- Кардамон — 2 зерна
- Гвоздика — 2 бутони
- Кориця — 1 паличка
- Цукор — 80 г
Покроковий рецепт
У каструлю відповідного розміру виливаємо вино. У груші зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою економки. Пам’ятайте, що для цього рецепта нам потрібні тверді сорти груш.
Викладаємо грушу у вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15−20 хвилин.
За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого викладаємо грушу на тарілку, поливши трохи соусом-глінтвейном.
Ідеальним доповненням до винної груші стане кулька ванільного пломбіру. Також у цьому рецепті ви можете червоне вино замінити на біле сухе.

Коктейль Френч 75
Мені здається, вже однієї назви цього коктейлю досить, щоб зрозуміти, що це щось на диво вишукане і смачне. Насправді так і є. Цей коктейль має дуже давню історію і відповідно до різних джерел з’явився на початку минулого століття в одному з паризьких барів, а потім підкорив і Нью-Йорк. Назву його якимось чином пов’язують з калібром однієї французької гвинтівки.
Мені цей рецепт подобається, перш за все, за простоту і доступність всіх інгредієнтів — їх можна купити в будь-якому супермаркеті. Загалом, коктейль Френч 75 — ідеальний варіант як для вечірки, так і для романтичного вечора.
Час приготування — 10 хвилин
Порції — 1
Інгредієнти
- Джин сухий — 20 мл
- Лимонний сік — 1 ст. л.
- Цукровий сироп — 1 ст. л.
- Шампанське (або просеко) — до верху келиха
- Цедра лимона (для прикрашання)

Покроковий рецепт
Приготуйте цукровий сироп. Розведіть 3 ст. л. цукру в 100 мл води, нагрійте, щоб цукор розчинився, потім остудіть. У шейкері або відповідній ємності змішайте всі інгредієнти, крім шампанського: 20 мл джина, 1 ст. л. лимонного соку і 1 ст. л. готового цукрового сиропу. Залежно від того, скільки вам потрібно порцій, збільшуйте інгредієнти.
Вилийте необхідну кількість суміші в келих для шампанського, а потім доповніть його шампанським або просеко. Прикрасьте лимонною цедрою.
Більше рецептів на klopotenko.com
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут