Овочеве карі та шовкове ризото. Ідеальні страви з сиром

23 вересня 2020, 10:33

Якщо плануєте опановувати сироваріння, починайте з паніра — цей сир виходить завжди

Будь-яка страва, у якій є сир, вже стає ідеальною. Будь то теплий сендвіч з грюєром, класична паста з ароматним пармезаном або стиглі томати з бурратою. Сир — настільки унікальний продукт, що його можливості безмежні. Але важливо вміти правильно його вибирати, щоб отримати насолоду від повноти смаку як самого продукту, так і страви, в якій він використовується.

Відео дня

Пропоную вам навчитися робити домашній сир панір і приготувати з ним овочеве карі. А для поціновувачів класики — рецепт шовкового ризото з козячим сиром.

Ризото з зеленим горошком і козячим сиром

Готуючи ризото, вибирайте будь-які та улюблені інгредієнти. Але завжди дотримуйтесь правила: рис повинен бути арборіо, він має залишатися аль денте, і наостанок завжди додавайте вершкове масло.

Складові:

  • 100 г рису арборіо
  • 50 г зеленого горошку
  • 1 цибулина шалот
  • 1 зубчик часнику
  • 30 мл білого сухого вина
  • 500 мл овочевого бульйону
  • 30 г м’якого козячого сиру
  • 15 г вершкового масла
  • Оливкова олія
  • Сіль
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Лук шалот і часник дрібно наріжте й обсмажте до золотистого кольору на оливковій олії.

2. Додайте рис арборіо. Постійно помішуючи, обсмажте протягом 2−3 хвилин. Влийте біле вино і дайте випаруватися алкоголю, а рису — увібрати його смак і аромат.

3. Порціями додайте бульйон, постійно перемішуючи рис. Так ви «вивільняєте» з рисинок крохмаль і робите текстуру ризото кремоподібною. Кожну наступну порцію бульйону додавайте лише тоді, коли попередня вже випарилася.

4. Не доводьте рис до готовності, він має бути аль-денте.

5. З останньою порцією бульйону додайте зелений горошок і готуйте ще протягом 2−3 хвилин.

6. Зніміть ризото з вогню. Додайте вершкове масло і м’який козячий сир.

Панір

Якщо плануєте опановувати сироваріння в домашніх умовах, починайте з простого — паніра. Цей сир виходить завжди!

Складові:

  • 1 літр молока
  • 1 лимон

Також вам знадобиться щільна марля.

надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Доведіть молоко до кипіння. З лимона вичавіть сік і додайте до молока.

2. Проваріть протягом декількох хвилин, помішуючи, поки в молоці не з’являться невеликі шматочки.

3. Застеліть сито марлею, складеною в кілька шарів, і перелийте молоко.

4. Зав’яжіть марлю та підвісьте стікати над ємністю, залишивши на 8−10 годин.

5. Ваш панір готовий!

Овочеве карі з паніром

Будь-який набір овочів, наявний у вас вдома, стає справжньою індійською стравою, якщо приправити правильними спеціями. До цього карі я пропоную додати також свіжий панір і мигдаль.

Складові:

  • 200 г картоплі
  • 200 г цвітної капусти
  • 100 г моркви
  • 100 г гарбуза
  • 100 г кукурудзи (свіжа або заморожена)
  • 100 г стручкової квасолі
  • 50 сочевиці
  • 400 мл томатів у власному соку
  • 100−150 г паніра
  • 1 ч. ложка пажитника
  • 1 ч. ложка насіння гірчиці
  • 1−2 ч. ложки каррі
  • Рослинна олія
  • Сіль
  • Мед
  • Мигдальні пластівці
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

1. Розігрійте невелику кількість рослинної олії та обсмажте пажитник і насіння гірчиці. Додайте порошок карі, щоб розкрилися всі смаки й аромати спецій.

2. Додайте очищену та нарізану кубиками картоплю, моркву, інші овочі та сочевицю.

3. Коли овочі почнуть підрум'янюватися, додайте томати у власному соку. Доведіть до кипіння і посоліть. Накрийте кришкою та залиште на середньому вогні до готовності овочів.

4. До готової страви додайте трохи меду для солодкості та свіжий панір. Подавайте з відвареним рисом жасмин, присипавши обсмаженими пластівцями мигдалю.

Більше інформації шукайте тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X