Легко та смачно. Як зробити нагетси з минтаю

Нагетси (ілюстративне фото) (Фото:resnick_joshua1/Depositphotos)
Як вдома приготувати щось зі стріт-фуду, але точно корисне і зі знайомих інгредієнтів?
Звісно, усі ми любимо вуличну їжу, але я пропоную робити її вдома.
Головний секрет — якісний продукт. Минтай — це дика біла риба, яку легко готувати, а от корисного в ній дуже багато: незамінні амінокислоти, вітаміни, омега-3 і мікроелементи.
Що знадобиться для приготування?
Для нагетсів:
- 450 г філе минтаю
- 35 г вершків
- 1 маленьке яйце
- 60 г смаженої цибулі
Для кляру:
- 75 г борошна
- 75 г крахмалю
- Сіль, паприка, каррі
- Вода, приблизно 150−180 г
А тепер готуємо.
З розмороженого філе мінтаю вирізати смужку кісточок, саме філе добре віджати від зайвої вологи — я просто через кухонний рушник це зробив. Нарізати рибу шматочками.
Посмажити на середньому вогні цибулю (на рослинній олії або на вершковому маслі) до золотистого кольору.
У чашу блендера помістити рибу, цибулю, яйце, вершки, сіль та білий мелений перець, якщо любите. Все подрібнити до утворення однорідного фаршу.
Маленьку дошку чи деко обтягнути плівкою і ложкою викласти невеликі вироби будь-якої форми — але майте на увазі, вони мають бути тоненькі. У нас ще буде кляр, і їм треба просмажитись.
Заморозити напівфабрикати й скласти у пакет — їх можна зберігати до місяця.
Кляр: змішати борошно, крохмаль та спеції. Додати води і замішати тісто — воно має бути густим, як кондитерські вершки. Не бійтесь, якщо кляр вийде рідкуватим.
Дістаємо нагетси з морозилки, одразу занурюємо у борошно, потім у кляр і смажимо у фритюрі приблизно 3−5 хвилини. Слідкуйте за температурою жиру — 170 градусів приблизно, і за тим, щоб виріб просмажився.
Готові нагетси викладаємо на паперову серветку, щоб вийшов надлишковий жир, і подаємо гарячими. Смачного!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут