Вишуканий обід. Як приготувати рибу соняшник і салат із запеченим виноградом

29 жовтня 2021, 23:03

М’ясо цієї риби — абсолютно дієтичне, а салат із запеченим виноградом та козячим сиром одночасно і легкий, і поживний

Риба сонцевик, вона ж — зевс, коваль, риба апостола Петра, риба святого Мартіна, Христова риба. Буквально в кожній країні цій морській білій рибі приписують різні імена, згідно з місцевими легендами. Вона вважається зіркою Середземномор'я і входить до складу багатьох страв середземноморських країн з давніх-давен.

Відео дня

Пізніше, у XVII столітті її розпробували англійці, потім французи. До речі, останні включили сонцевика, як основний інгредієнт популярного французького супу буйабес. Ця риба унікальна тим, що водиться виключно в чистих місцях, чим скористалися японці. Вони використовують сонцевика як індикатор чистоти морської води, ефективніший, ніж електронні датчики.

М'ясо цієї риби є абсолютно дієтичним, адже практично не містить жирів. Зате сонцевик багатий на білки і мінерали. У нього практично відсутній характерний рибний запах, ніжне м'ясо, легко відокремлюється від кісток і не вимагає хитрощів у процесі приготування. Чим менша термічна обробка, тим краще ви зможете відчути вишуканий смак цієї риби. Тому я підготував для вас нескладний рецепт сонцевика на грилі, як гарнір пропоную овочевий птітім з устричним соусом, а на додачу — салат з козячим сиром.

Інгредієнти а 1 порцію):

Риба сонцевик — 160 г

Паста птітім — 150 г

Бебі-горох — 30 г

Морква відварена — 50 г

Масло вершкове — 20 г

Олія — 20 мл

Соєвий соус — 15 мл

Соус устричний — 10 мл

Олія кунжутна — 2 мл

Часник — 1 зубчик

Цибуля шніт — 2 г

Приготування:

Беремо два філе риби сонцевика і обсмажуємо на грилі з двох боків до готовності. У сотейнику відварюємо птітім протягом 15 хвилин. Окремо обсмажуємо бебі-горох та моркву із вершковим маслом. Потім додаємо устричний соус, кунжутну олію та часник. Змішуємо птітім із готовими овочами. Викладаємо порційно в тарілку овочевий птітім, а зверху — філе сонцевика. Зверху посипаємо дрібно нарізаною цибулею шніт.

Салат із запеченим виноградом та козячим сиром Шеврано

Цей салат унікальний тим, що підходить всім, незалежно від віку: хоч дітям від трьох років, хоч старим, єдиний виняток — індивідуальна непереносимість інгредієнтів. Такий салат одночасно і легкий, і поживний за рахунок козячого сиру та горіхової заправки. Зіркою цього салату я назвав би м'який козячий сир Шеврано, джерело вітамінів і мікроелементів. Важливо й те, що сир із козячого молока значно легше засвоюється, ніж із коров'ячого.

надано автором
Фото: надано автором

Інгредієнти а 1 порцію):

Мікс салату — 40 г

Печериці — 25 г

Мус із буряків — 60 г

Виноград — 50 г

Сир козячий м'який — 40 г

Насіння льону — 3 г

Песто — 20 г

Для приготування бурякового мусу:

Буряк — 45 г

Оливкова олія — 10 мл

Бальзамічна олія — 5 мл

Для приготування горіхової заправки :

Горіх грецький — 20 г

Горіх кедровий — 20 г

Пармезан — 10 г

Готуємо мус із буряків:

Запікаємо буряки в духовці до готовності. Потім за допомогою блендера доводимо до консистенції мусу, додаючи оливкову та бальзамічну олію.

Готуємо горіхову заправку:

Змішуємо волоські та кедрові горіхи з пармезаном і перебиваємо все у блендері.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Готуємо салат:

Беремо мікс салату, свіжі печериці, запечений виноград (12 хвилин у духовці при температурі 160 градусів) і заправляємо горіховим соусом. Додаємо м'який козячий сир та насіння льону. Мус із буряків викладаємо на тарілку. Зверху викладаємо заправлений салат.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X