На Старий Новий рік. Як приготувати салат з буряком і козячим сиром

Салат з буряка (ілюстративне фото) (Фото:tomateoignons/Pexels)
Усі інгредієнти мають бути нарізані досить крупно
Це той самий салат, який замінить один із численних салатів з майонезом на вашому староноворічному столі.
Інгредієнти:
— Буряк запечений — 100 г
— Козячий сир — 100 г
— Апельсин — 50 г
— Волоський горіх — 30 г
— Листя салату
— Заправка (лимонний сік, цукор та оливкова олія у співвідношенні 3:2:1)
Цей салат дуже зручно збирати руками. Всі інгредієнти повинні бути крупно нарізані — важливо тут не рубати їх дрібно та не змішувати смаки. Кожен шматочок — частина гармонії, але самостійна. Ламати сир дуже зручно в рукавичках — тоді він саме ламається, а не розмазується на пальцях.
Насамперед займемося горіхами — їх треба подрібнити. Ділюсь лайфхаком — щоб не збирати їх потім по всій кухні, покладіть горіхи в пакет-слайдер, застібніть його, і за допомогою качалки акуратно подрібніть.
Буряк попередньо запікаємо просто у фользі, без олії. Так він не пригорить і всі соки залишаться усередині.
Крупно нарізаємо всі інгредієнти та збираємо салат. Викладаємо зверху салатне листя і поливаємо заправкою. Так-так, не майонезом. Повірте, вас дуже здивує результат.
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ
Більше блогів тут
Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

матеріалів розділу Life