Смачний італійський коржик. Як приготувати фокачу з моцарелою та томатами

24 січня, 23:03
Фокача (ілюстративне фото) (Фото:info.jefmilano.com/Depositphotos)

Фокача (ілюстративне фото) (Фото:info.jefmilano.com/Depositphotos)

Особливість цього рецепту — тісто підходить не в теплому місці, а в холодильнику

Знаю, як сильно полюбляєте італійську кухню, а тому вирішив поділитися рецептом тієї самої фокачі — італійського пшеничного коржика.

Інгредієнти:

  • Тепла вода — 2 склянки;
  • Сухі дріжджі — 2 ст. л.;
  • Сіль — 1 ч. л.;
  • Борошно — 500 грамів;
  • Цукор — 2 ч. л.;
  • Оливкова олія;
  • Базилік — 10 грамів;
  • Цибуля — 20 грамів;
  • Розмарин сухий — 10 грамів;
  • Оливкова олія — 10 мл;
  • Томати — 200 грамів;
  • Оливкова олія — 10 мл;
  • Часник — 5 зубчиків.

Відео дня

Спосіб приготування:

Змішуємо теплу воду, сухі дріжджі та цукор, перемішуємо вінчиком. До суміші додаємо борошно та сіль, перемішуємо. Додаємо трохи оливкової олії, обмотуємо ємність харчовою плівкою та ставимо до холодильника на 12 годин.

У ємність для випікання додаємо трохи олії та викладаємо тісто, накриваємо плівкою та даємо трохи постояти. Робимо у тісті невеликі вм’ятинки пальцями, посипаємо зверху сухим розмарином, додаємо цибулю, солимо, поливаємо оливковою олією. Випікаємо у духовій шафі при температурі 180 градусів.

Мілко нарізаємо томати, додаємо сіль та оливкову олію, перчимо, ріжемо часник, базилік, додаємо ще солі до смаку, добре перемішуємо. Нарізаємо фокачу квадратиками, зверху викладаємо томатну суміш та шматочки моцарели. Смачного!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X