Щоб вам було тепло. Як приготувати харчо

26 січня, 23:03
Харчо (ілюстративне фото) (Фото:DmytroTomson/Depositphotos)

Харчо (ілюстративне фото) (Фото:DmytroTomson/Depositphotos)

Від цієї страви у вас з’явиться таке відчуття, ніби вашу душу загорнули у м’яку ковдру

Хочу, щоб вам взимку було тепло-тепло. Тому тримайте рецепт харчо. Він от якраз для такої погоди, бо щільний насичений бульйон, від якого губи аж склеюються, прянощі і таке відчуття, ніби вашу душу загорнули у м’якеньку ковдру.

Відео дня

Обов’язкові прянощі: хмелі-сунелі, чилі, коріандр і зіра. Плюс ми додамо до харчо орегано, кінзу, часник, трохи ткемалі і волоські горіхи. Те харчо буде приємно лоскотати вас, загравати і давати вайб пристрасті. Ну прям от воно.

Поїхали готувати. Берете деко і викладаєте цибулю і часник, розрізані навпіл, 400 г яловичих реберець (чи яловичу грудинку) і запікаєте 20 хвилин при 220 градусах. Потім перекладіть те все у каструлю, залийте трьома літрами води і варіть 90 хвилин. Запікати м’ясо з овочами треба, щоб бульйон мав багатший смак (працює не лише для харчо).

Берете ще одну цибулю, нарізаєте кубиком, викладаєте на розігріту з олією пательню, додаєте 300 г яловичого фаршу та смажите декілька хвилин. Тільки обов’язково постійно помішуйте фарш. Після цього кидаєте до фаршу 100 г промитого рису, додаєте 2 ст. л. томатної пасти і 1−2 черпаки бульйону з-під ребер. Тушкуєте те все 7 хвилин на тихому вогні.

Окремо змішуєте чайну ложку хмелі-сунелі, трохи коріандру, чайну ложку орегано, половину чайної ложки зіри і якщо є ткемалі, то 2−3 ст. л. ткемалі. Додаєте те все до фаршу. Бульйон процідіть, цибулю та часник викиньте. Проціджений бульйон доведіть до кипіння, додайте фарш, поставте вогонь на мінімум і варіть 15−20 хвилин.

З ребер приберіть кісточки, наріжте м’ясо і додайте до супу. Подрібніть 50 г волоських горіхів і додайте до харчо разом з половиною подрібненої головки часнику, половиною чайної ложки чилі. Проваріть 20 хвилин, зніміть з вогню і додайте 7 подрібнених гілочок кінзи.

Їжте і відчувайте, як ви приготували щось, що вилікує душу.

Більше рецептів на klopotenko.com

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди NV

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X