До початку холодів. Три простих і ситних страви німецької кухні

18 листопада 2020, 09:10

Класикою прийнято вважати глінтвейн із червоного вина, але спробуйте приготувати його з білого

Рулька до пива, сосиски з капустою, шніцель, штрудель, Захер і фондю. Цими шістьма стравами можна запросто описати кухню трьох країн — Німеччини, Австрії та Швейцарії. Їхні кухні дійсно схожі, хоча кожна має свої особливості й тонкощі. І кожна з них насправді значно цікавіша й різноманітніше, ніж перераховані страви. Але найцікавіше, що кухні цих країн ще й досить близькі до нашої, української — страви, здебільшого, прості й ситні. Ті самі ковбаски, наваристі супи (дуже популярні картопляний і сочевичний) і різноманітна випічка. Сьогодні пропоную вам рецепт домашніх ковбасок, супу з сочевиці та глінтвейну на білому вині, який буде дуже доречним, коли приходять холоди.

Відео дня

Домашні ковбаски

Такі ковбаски сподобаються як дорослим, так і дітям. Окрім часнику, можна додати улюблені приправи та спеції — від цього домашня ковбаса буде тільки смачнішою.

Інгредієнти:

  • 500 г філе індички
  • 200 г сала
  • петрушка
  • сухий часник
  • чорний перець
  • сіль за смаком
  • свиняча кишка
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Філе індички й сало наріжте дрібними шматочками, злегка порубайте ножем і перемішайте. Додайте сухий часник і ще раз ретельно перемішайте.

Петрушку дрібно наріжте, додайте до фаршу. Поперчіть і додайте сіль за смаком, якщо сало не солоне.

Кишку ретельно промийте кілька разів. Начиніть фаршем, використовуючи спеціальну насадку для м’ясорубки або вручну, утрамбовуючи фарш усередині.

Зав’яжіть кінці й викладіть у форму для запікання «равликом». Зробіть кілька проколів зубочисткою і запечіть в духовці протягом 30 хвилин при температурі 180 градусів.

Подавайте з хлібом і гірчицею.

Сочевичний суп із хамоном

Густий сочевичний суп більше нагадує пюре. Але якщо любите рідкіші супи, досить лише додати трохи більше води в процесі приготування або окропу в самому кінці, довівши після цього суп іще раз до кипіння. А замість хамона можна використовувати нежирний бекон або шинку.

Інгредієнти:

  • 300 г сочевиці (червона, зелена і чорна)
  • 1 морквина
  • 1 невелика цибулина
  • 70 г хамону
  • 150 г помідорів пелаті
  • 1 гілочка чебрецю
  • сіль
  • рослинна олія
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Моркву й цибулю дрібно наріжте й обсмажте в каструлі на невеликій кількості рослинного масла. Додайте до овочів нарізаний смужками хамон і гілочку чебрецю й обсмажуйте протягом 2−3 хвилин.

Додайте сочевицю, перемішайте й обсмажуйте ще 3−5 хвилин. Потім залийте водою, щоб вона повністю закрила сочевицю. За 7−10 хвилин додайте помідори пелаті, посоліть за смаком і накрийте кришкою. Готуйте на повільному вогні, поки сочевиця не почне розварюватися.

Глінтвейн на білому вині з лимоном

Сезон для Glühwein — «гарячого вина» — настає з першими морозами. Цей напій активно продають у Європі як на передріздвяних ярмарках, так і просто на площах. В Україні традиція теж чудово прижилася — хіба можна не любити гаряче пряне вино? Але якщо класикою прийнято вважати глінтвейн на червоному вині, то я пропоную вам приготувати його на білому — із сухофруктами, лимоном і кардамоном.

Інгредієнти:

  • 750 мл білого сухого або напівсолодкого вина
  • 1 лимон
  • 50 г сушеної черешні
  • 50 г чорносливу
  • 3−4 коробочки кардамону
  • мед за смаком
надано автором
Фото: надано автором

Приготування:

Вино нагрійте в каструлі на середньому вогні, не доводячи до кипіння. Додайте чорнослив, сушену черешню, кардамон і кілька смужок лимонної цедри.

Прогрійте суміш на повільному вогні, щоб сухофрукти і кардамон «віддали» глінтвейну смак і аромат.

У готовий глінтвейн додайте трохи меду за смаком і часточки лимона. Подавайте гарячим.

Більше інформації шукайте тут

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X