Хрумкий зовні та ніжний всередині. Як приготувати великий дерун

23 вересня, 23:03
Смажена картопля (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Смажена картопля (ілюстративне фото) (Фото:myviewpoint/Depositphotos)

Зверніть увагу на картоплю — для кращого смаку беріть ту, яка добре розварюється

Смажена картопля чи великий дерун?

Інгредієнти:

  • 2 картоплини
  • Пів цибулини
  • Сіль, перець за бажанням
  • Неповна ложка борошна
  • Зелень для прикраси

Приготування:

Картоплю нарізаю довгою соломкою. Цибульку — тоненькою соломкою.

Відео дня

Додаю солі та меленого перцю (можна за бажанням ще трав чи петрушки додати, або навіть улюблені спеції).

Добре розминаю руками. Додаю борошно і перемішую усе.

Розігріваю пательню, на неї ллю олію та викладаю усю картопляну суміш.

Смажу на середньому вогні, з кожної сторони, до рум’яності, але все під кришкою — хвилин по 4−5. Зменшую вогонь та ще трохи підтушковую з обох боків (хвилини по 3). І дуже хрумкий, але ніжний всередині дерун готов!

Посипаємо зеленню, класно буде смакувати зі сметаною чи солоними огірками.

Зверніть увагу на картоплю — для кращого смаку беріть ту, яка добре розварюється і жовтого кольору в середині.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо НВ
X