Тоненькі та хрумкі. Як приготувати деруни

Деруни (ілюстративне фото) (Фото:SOLOTU/Depositphotos)
Обирайте жовті сорти картоплі — ті, які ароматніші і краще розварюються
Обожнюю, коли тоненькі та хрумкі. Мій рецепт з додаванням цибулі і сметани — це робить їх ароматніше і ніжніше.
Рецепт на велику тарілку:
- 480 г очищеної картоплі
- 90 г очищеної цибулі
- 1 яйце
- 60 г сметани
- 50 г борошна (2 ложки)
- Сіль (перець не додаю)
- Олія для смаження
Картоплю можна терти на дрібній тертушці вручну, а можна і подрібнювати кутером у дрібну текстуру. Цибулю тільки блендером просто у пюре.
Все змішую разом зі сметаною, додаю сіль і борошно. Сметани за бажанням можна трохи більше.
Не хвилюйтесь, якщо ваша суміш рідкувата і видає трохи соку, набирайте ложкою усе і смажте на середньому вогні тоненькі деруни, з обох боків до рум’яної скоринки.
Обирайте жовті сорти картоплі — ті, які ароматніші і краще розварюються.
Сметана, у цьому разі, на мій погляд, не дає картоплі темніти.
Краще використовувати усю суміш одразу, не зберігати.
Олії багато не додавайте, краще за потреби — так скоринка буде краща.
Мийте картоплю перед тим, як чистити.
Їсти треба гарячими!
А ще є такий рецепт запечених у горщику дерунів: прошаровані зі смаженою свининою з цибулею і сметанним соусом — це просто смакота якась. Спробуйте таке з учорашніми дерунами!
Текст публікується з дозволу автора
Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ
Більше блогів тут