Тоненькі та хрумкі. Як приготувати деруни

2 вересня 2022, 23:03
Деруни (ілюстративне фото) (Фото:SOLOTU/Depositphotos)

Деруни (ілюстративне фото) (Фото:SOLOTU/Depositphotos)

Обирайте жовті сорти картоплі — ті, які ароматніші і краще розварюються

Обожнюю, коли тоненькі та хрумкі. Мій рецепт з додаванням цибулі і сметани — це робить їх ароматніше і ніжніше.

Рецепт на велику тарілку:

  • 480 г очищеної картоплі
  • 90 г очищеної цибулі
  • 1 яйце
  • 60 г сметани
  • 50 г борошна (2 ложки)
  • Сіль (перець не додаю)
  • Олія для смаження

Відео дня

Картоплю можна терти на дрібній тертушці вручну, а можна і подрібнювати кутером у дрібну текстуру. Цибулю тільки блендером просто у пюре.

Все змішую разом зі сметаною, додаю сіль і борошно. Сметани за бажанням можна трохи більше.

Не хвилюйтесь, якщо ваша суміш рідкувата і видає трохи соку, набирайте ложкою усе і смажте на середньому вогні тоненькі деруни, з обох боків до рум’яної скоринки.

Обирайте жовті сорти картоплі — ті, які ароматніші і краще розварюються.

Сметана, у цьому разі, на мій погляд, не дає картоплі темніти.

Краще використовувати усю суміш одразу, не зберігати.

Олії багато не додавайте, краще за потреби — так скоринка буде краща.

Мийте картоплю перед тим, як чистити.

Їсти треба гарячими!

А ще є такий рецепт запечених у горщику дерунів: прошаровані зі смаженою свининою з цибулею і сметанним соусом — це просто смакота якась. Спробуйте таке з учорашніми дерунами!

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X