Ситний осінній обід. Як приготувати український борщ і азійські свинячі ребра з гострим соусом

4 жовтня 2021, 23:03

Україна і Паназія сьогодні зіграють в одній команді

Хочу запропонувати вам покреативити разом зі мною й об'єднати в одній трапезі топ-позиції кухонь двох різних континентів. Україна і Паназія сьогодні «грають» в одній команді. Класика української кухні — Його Величність Борщ і азійські спайсі ребра відмінно доповнюють один одного.

Відео дня

Отже, ось моя формула ситного осіннього обіду. Почнімо.

Борщ

Складно уявити українську кухню без коронної першої страви, улюбленця мільйонів — борщу. Існує безліч варіантів його приготування — рецепти відрізняються в залежності від регіональних особливостей, крім того, у кожної господині або кухаря завжди є свої фірмові «фішки», які надають борщу особливий смак. А в кожній слов’янській країні в Східній Європі та на Балканах є своя національна перша страва, прабатьком якої став наш український борщ.

Сьогодні пропоную найбільш класичний рецепт червоного українського борщу, який підкорює серця і шлунки моїх друзів і гостей не перший рік. За вами вибір, на якому м’ясі варити бульйон — яловичині або качці, адже обидва варіанти заслуговують на увагу.

Інгредієнти:

  • Вода — 5 л
  • Задня частина яловичини/качка — 1,5 кг/половина тушки
  • Картопля — 1,5 кг
  • Цибуля ріпчаста — 250 г
  • Морква — 250 г
  • Буряк — 1 кг
  • Капуста — 600 г
  • Перець болгарський — 300 г
  • Квасоля консервована — 250 г
  • Паста томатна — 150 г
  • Рослинна олія — 150 мл
  • Часник — 50 г
  • Зелень (кріп, петрушка) — 250 г
  • Сметана — 500 мл
  • Оцет, сіль, цукор, перець чорний мелений — на смак
надано автором
Фото: надано автором

Приготування

М’ясо промиваємо, очищаємо від жилок, заливаємо водою і доводимо до кипіння. Потім знімаємо «шум» і варимо на повільному вогні 2−3 години.

Через сито або марлю проціджуємо бульйон, знову ставимо на вогонь і кладемо в нього попередньо нарізану кубиками картоплю.

Далі нарізаємо цибулю кубиками, а моркву, буряк, болгарський перець і капусту — соломкою. У сотейник наливаємо рослинну олію та обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Потім додаємо моркву, болгарський перець і квасолю та тушкуємо 20 хвилин. Після цього додаємо томатну пасту, цукор, оцет, сіль і тушкуємо ще 40 хвилин на повільному вогні.

Поки овочі гасяться, ріжемо капусту, кладемо її в бульйон і варимо до готовності. Потім додаємо тушковані овочі, перемішуємо і солимо і перчимо до смаку.

Пропускаємо часник через землянку і теж відправляємо в каструлю. Даємо прокипіти 5 хвилин на повільному вогні, після чого додаємо дрібно посічену зелень. Борщ готовий. Подаємо зі сметаною.

Свинячі ребра під гострим соусом

У Таїланді свинину люблять не менше, ніж в Україні, а національних страв з цим соковитим м’ясом і не злічити. Особливо це стосується північно-східного Таїланду — там м’ясо переважає над морепродуктами, оскільки ця частина країни найбільш віддалена від моря. При цьому кухня північного сходу вважається найгострішою, і багато страв, приготованих за місцевими рецептами, можуть зберігатися без холодильника.

poster
Дайджест головних новин
Безкоштовна email-розсилка лише відбірних матеріалів від редакторів NV
Розсилка відправляється з понеділка по п'ятницю

Чим тайські свинячі ребра будуть відрізнятися від звичних українських, крім гостроти? Правильно — фірмовим соусом. Ця страва проста в приготуванні, не вимагатиме великої кількості інгредієнтів, при цьому настільки самостійна, що до неї не потрібен жодний гарнір. Але якщо ви вирішили здивувати гостей, приготуйте на додачу до реберець клейкий рис і подайте на таці у вигляді великої візерункової квітки — саме так подається їжа в північно-східній частині Таїланду. Пропорції ви можете коригувати виходячи з вашого апетиту, я пропоную рецепт з розрахунку 300 грамів свинячих ребер на порцію.

Інгредієнти:

  • Свинячі ребра — 300 г
  • Аніс — 2 г
  • Соєвий соус — 35 мл
  • Сичуанський соус — 25 г
  • Зелена цибуля — 5 г
  • Кінза — 3 г
  • Білий кунжут — 3 г
  • Сіль — 5 г
надано автором
Фото: надано автором

Приготування

Свинячі ребра очищаємо від зайвого жиру і варимо з соєвим соусом і анісом 2−3 години. Далі порційно маринуємо в сичуанському соусі на основі сичуанського і червоного перцю протягом 7−8 годин. Додаємо сіль. Обсмажуємо ребра на грилі або запікаємо у духовці 10 хвилин за температури 180 градусів. Зверху поливаємо соусом і прикрашаємо зеленою цибулею, кінзою і білим кунжутом.

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Мнения НВ

Більше блогів тут

Показати ще новини
Радіо NV
X