Смачно і дуже по-нашому. Як приготувати полтавські галушки

5 липня, 23:03
Галушки (ілюстративне фото) (Фото:fotek/Depositphotos)

Галушки (ілюстративне фото) (Фото:fotek/Depositphotos)

Для цього тіста чим менше яєць, тим краще

З того, що я знаю, галушки бувають двох видів: звичайні — їх подають із будь-яким рагу, або фаршировані — частіше за все зустрічав з фаршем з ліверу та цибулі. Я даю тісто на галушки, як основу, і зроблю їх з куркою — це смачно і дуже по-нашому.

Відео дня

Спочатку готуємо рагу з курки:

— 3 великих стегна курки (600 г м’якоті)

— 200−240 г цибулі

— олія для смажіння

— 80 г сметани

— чебрець, сіль та перець

Стегенця зачищаю від шкірки й кісток, ріжу шматками приблизно 2 на 2 см і обсмажую їх на олії. Важливо класти шматки на добре розігріту пательню з олією і не мішати їх, а почекати, поки вони підсмажаться й утвориться рум’яна скоринка. Після цього перегортаю шматки на іншу сторону.

Гарно підрум'янене м’ясо перекладаю у сотейник, а на тій самій пательні обсмажую дрібно нарізану цибулю. Вогонь має бути нижче від середнього, а цибуля має вийти духмяна і рум’яна. За бажанням, додайте чебрець (в мене був сухий).

Готову цибулю додаю до курки у сотейник, заливаю водою чи бульйоном на 1−2 см вище, ніж продукт, і ставлю томитися на 1−1,5 години на маленькому вогні.

В середині процессу приготування додаю сіль та перець, а наприкінці, коли частина рідині вже випарувалася, додаю домашню сметану (20−25%) й тушкую доти, доки цибуля розтомиться у соус.

Тісто:

— 250 г кислого кефіру або простокваші

— 1 маленьке яйце

— 350 г борошна

— сіль та 6 г соди

Якщо ви будете робити дуже велику закладку, то на 500 г кефіру візьміть 1 велике яйце. Я помітив, що для цього тіста менше яєць — краще.

Кефір змішую з яйцем та сіллю, додаю просіяне борошно й соду і замішую швидко тісто. Відкладаю його буквально на 10 хвилин відпочити.

Тим часом готую «пароварку» — каструлю з марлею та мискою зверху.

З тіста формую «джгути» діаметром 2 см і нарізую їх поперек шматочками, які трішки присипаю борошном.

Готую на пару 2 хвилини.

Відкидаю у посудину, трохи змащену олією.

Коли всі галушки готові, з'єдную їх з рагу і тушкую 3−5 хвилин. Наприкінці додаю зелень кропу та цибулі.

Отримуємо галушки у соусі. При необхідності можна тушкувати трохи довше, або доливати бульйон, щоб утворився саме соус.

Текст публікується з дозволу автора

Оригінал

Приєднуйтесь до нашого телеграм-каналу Погляди НВ

Більше блогів тут

Приєднуйтесь до нас у соцмережах Facebook, Telegram та Instagram.

Показати ще новини
Радіо НВ
X